Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Poliţa RCA, mai scumpă cu 50% în anul 2013

Poliţa RCA, mai scumpă cu 50% în 2013

Poliţele obligatorii RCA s-ar putea scumpi din 2013 chiar şi cu 50%, dacă va fi adoptat un proiect propus de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Conform proiectului, preţul poliţelor RCA va trebui să includă şi profitul companiilor de asigurări.

Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări, a precizat că această majorare ar putea să se aplice doar unui număr limitat de poliţe.

Poate că se vorbeşte despre o dublare, dar nu a tuturor poliţelor RCA, pentru că un număr important de companii au preţurile acordate realităţilor pieţii, adică îşi pot ţine promisiunile. Vizează companiile care merg cu preţuri foarte joase, pentru a face un cash flow pentru moment. Va rezolva multe lucruri, o să fie plătite toate daunele la timp, nu o să mai avem discuţii, nu o să mai avem probleme. 

Există preţuri pentru acelaşi şofer cu acelaşi autovehicul de la unu la trei. Adică o companie îţi ia un leu, altă companie îţi ia trei lei. Este vorba de companii care doresc să aibă un cash flow, sau se bazează pe un portofoliu foarte mare, vânzând foarte ieftin. De multe ori lucrurile acestea ar trebui controlate cât de cât, astfel încât să existe o primă care să acopere riscul”, a declarat Bogdan Andriescu.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca aceste companii care nu-şi respectă contractele să fie sancţionate, astfel încât să nu fie puşi şoferii să plătească sume duble, preşedintele UNSICAR a răspuns că „se întâmplă acelaşi lucru. În momentul în care sunt sancţionate din acest motiv, o să ridice primele de asigurare ca să plătească daunele”.

Sursa

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice