Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Voxan Wattman, este cea mai puternica motocicleta!

Voxan Wattman, este cea mai puternica motocicleta din lume!

Modelul Voxan Wattman este considerat a fi cel mai puternic din lume. Motorul sau este de 200 cp iar cu ajutorul sau accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3, 4 secunde. In putin peste 6 secunde modelul prinde 170 km/h. Domeniul motocicletelor electrice reprezinta un domeniu care ar putea sa se dezvolte intr-o masura mult mai mare decat masinile electrice si asta deoarece implica alti acumulatori, o greutate scazuta si autonomie mult ma mare.

Tot mai multi producatori apeleaza la tehnologia electrica pentru fabricarea de motoare eco. Un exemplu il constituie compania Voxan care a lansat in cadrul Salonului moto de la Paris, modelul Wattman, un cruiser de 200 cp.

Voxan Wattman, cea mai puternica motocicleta

Dupa cum spuneam, modelul Voxan Wattman este considerat a fi cel mai puternic din lume. Motorul sau este de 200 cp iar cu ajutorul sau accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3, 4 secunde. In putin peste 6 secunde modelul prinde 170 km/h. Greutatea motocicletei este de 350 kg, insa este totusi mica pentru un vehicul a carei greutate este constituita in mare parte din acumulatori. Un raport de putere greutate de 200 cp / 350 kg nu este deloc rau.

Cu acest model nu este vorba doar de acceleratie. Jantele de carbon 18 inch contribuie la greutatea redusa iar franele Beringer 4D cu sistem de 4 discuri numai pe fata, contribuie la oprirea motocicletei fara probleme. Suspensia spate asigura un drum extrem de confortabil cu ajutorul unei bascule duble.

Cadrul de aluminiu este de fapt un… sasiu. In interiorul sau este puterea acestei motociclete. Adica in acumulatorul cu litiu de 12,8 kWh, ce permite o autonomie de 180 kilometri. Nu ajungi la Constanta cu motocicleta, dar macar la Predeal tot ajungi… Insa daca ne gandim la un amanunt interesant propus de Voxan, ne dam seama ca daca avem rabdare, ajungem oriunde in tara. Pentru ca, pe modul de incarcare rapida, acumulatorul se incarca in doar 30 de minute la 80% din capacitate. Voxan Wattman va fi produs manual in fabrica din Franta, numai pe baza de comanda. Pretul inca nu a fost dezvaluit.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice