Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volkswagen T-Roc, al patrulea SUV Volkswagen


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Volkswagen T-Roc a fost dezvaluit oficial ca al patrulea SUV al marcii germane Volkswagen. Modelul este pozitionat sub Tiguan si va fi, prin urmare, SUV-ul de intrare in gama Volkswagen, din punctul de vedere al dimensiunilor. Volkswagen T-Roc se alatura SUV-urilor Tiguan, Touareg si Atlas/Teramont in gama brandului din Wolfsburg, urmand sa concureze pe piata cu modele precum Opel Mokka si Nissan Juke. T-Roc va ajunge in showroom-uri la final de 2017-inceput de 2018.

Noul SUV Volkswagen T-Roc are la baza platforma modulara MQB a Volkswagen Group si dintre putinele detalii tehnice anuntate se remarca faptul ca poate avea fie tractiune fata, fie tractiune integrala, iar portbagajul are un volum de 445 litri. Spaterele locurilor din spate sunt rabatabile fractionat (60:40) si spatiul cargo poate fi crescut la 1.290 litri.

Caroseria poate avea finisaj in doua nuante, avand o culoare de baza si acoperis contrastant.

Preturile de pornire vor fi de sub 20.000 euro cu tot cu TVA pentru versiunile de intrare in gama.

„T-Roc stabileste un nou punct de referinta in segmentul SUV ce se afla in plina expansiune. Avand la baza functionalitatea, manevrarea dinamica si tehnologia, T-Roc include toate calitatile bune ale Volkswagen. Acesta marcheaza o piatra de hotar in ofensiva SUV-ului nostru”, a declarat Herbert Diess, presedintele Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen, cu ocazia dezvaluirii in premiera a masinii, la Como, in Italia.

In prezentarea sa (video mai jos), Diess a spus ca Volkswagen Tiguan Allspace va ajunge in aceasta toamna in showroom-uri si ca indicii despre noul Volkswagen Touareg vor fi dezvaluite pana la final de 2017 (probabil un concept), iar in 2018 va fi lansat modelul Volkswagen T-Cross, un SUV mai mic decat acest T-Roc.

„Ne asteptam ca acest segment al SUV-urilor sa creasca multi ani de acum incolo. In urmatorii zece ani se preconizeaza o crestere de 50% a vanzarilor de SUV-uri, in special in segmentele B si C. (…) Cu alte cuvinte, lumea vrea SUV-uri si, sunt convins, multe dintre ele vor purta logo-ul Volkswagen”, a declarat Diess.

El a precizat ca, in doar un an de la lansarea noii generatii, Tiguan si-a gasit peste 400.000 clienti.

Sursa, vezi mai multe detalii despre noul suv.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice