Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


TRANSCARPATIC Rally Raid: Marco Tempestini si Roxana Ciuhulescu castiga Superspeciala

TRANSCARPATIC Rally Raid: Marco Tempestini si Roxana Ciuhulescu castiga Superspeciala

Prima proba a competitiei TRANSCARPATIC Rally Raid, Superspeciala din Brasov, a fost castigata de echipajul Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax). Acest echipaj a fost urmat de Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero) si Adrian Rusu / Radu Ilea (#160 – Opel Frontera).

Romania are un potential mare pentru a organiza si desfasura astfel de competitii. Prezenta echipajelor din Italia, Rusia sau Israel confirma acest lucru. Navigatorul meu este Roxana Ciuhulescu, ambasador FRAS, alaturi de care promovam si sustinem competitiile de tip rally raid. Aceasta competitie ramane pentru mine un test dar si un bun antrenament. In functie de cum vor decurge lucrurile, voi vedea ce voi face pe viitor in acest sens. Este o competitie aparte, placuta, interesanta la care particip cu placere,” a declarat liderul competitiei Marco Tempestini.

Castigatorul editiei din anul 2014, Roberto Camporese a avut un start bun, insa problemele de electronica ale autovehiculului nu i-au permis ocuparea unei pozitii agreabile, la finalul etapei clasandu-se pe locul 14. O surpriza placuta ramane evolutia echipajului Mihai Hanganu / Daniel Voinea (#120 – Polaris RZR XP 900) care ocupa locul 7 in clasamentul general. Ritmul impus de Mihai Hanganu a fost alert, plin de aplomb.

Daca motoarele sau masinile i-au facut pe copii sa viseze la stafeta de maine, Aro Super Rally al echipajului brasovean Mihai Leonte / Mihai Stoica i-a fermecat pe cei care au renuntat la trotineta sau bicicleta pentru cateva clipe. Poza dupa poza, vehiculul brasovenilor si-a castigat un loc in inima copiilor si doar mascota echipei Haiducii Wheels, un superb papagal i-a desprins de bolid. Din pacate echipajul Mihai Leonte / Mihai Stoica a abandonat pe timpul probei speciale.

Am luat startul fericit de atmosfera de la aceasta editie. Am muncit foarte mult la masina si ne-am dorit sa terminam concursul. Comportamentul masinii mi-a aratat ca nu am reusit sa gasesc cea mai buna setare la suspensii. Interpretarea gresita a unui reper, viteza destul de ridicata, o manevra indrazneata a condus la rasturnarea masinii. Suntem bine, suntem sanatosi insa directia vehiculului a suferit avarii majore pe care nu cred ca le vom repara pana maine,” a mentionat pilotul brasovean Mihai Leonte.

La startul acestei editii avem si un buggy al echipajului Doron Heirich / Abraham Zytcer (#112 – Puma). Echipajul din Israel a terminat pe locul 10 prima etapa si se pregateste sa atace cu incredere urmatoarele etape.

Am mers bine azi desi cateva probleme de electronica ne-au creat emotii. Sunt convins ca vom reusi sa mentinem un ritm bun care sa ne aduca si o clasare pe masura. Imi place foarte mult atmosfera din Romania si sunt convins ca voi reveni cu placere si la alte concursuri,” a declarat pilotul israelian Doron Heirich.

Primii cinci clasati, atat la clasa auto cat si la moto, au tras la sorti ordinea de plecare in etapa de miercuri 23 septembrie.

La moto competitia va fi deschisa de Ionut Florea (#15 – KTM), Vlad Tiglariu (#19 – KTM EXR) si Catalin Badoi (#1 – KTM EXC) iar la auto de Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini (#223 – Isuzu Dmax WRC), Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax) si Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero).

In parcul service frunzele sunt ravasite de vant si de mecanicii care verifica sau repara masinile sau motoarele.

Urmează provocarea munţilor.

(Visited 19 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice