Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Top 9 sfaturi cum sa evitati un accident de masina

Top 9 sfaturi cum sa evitati un accident de masina

Sa fii norocos nu inseamna neaparat sa castigi la loto. Pentru unii poate insemna sa scapi cu viata dintr-un accident de masina sau sa nu provoci unul. Si cum norocul si-l face omul cu mana lui, redactorii site-ului Edmunds.com va vor da cateva sfaturi – cum sa va feriti de astfel de necazuri. Ei nu reamintesc regulile de condus care se invata la scoala.

Au pus cap la cap cateva sfaturi culese de pe teren, de la soferi cau au trecut prin astfel de experiente.

1. Daca sunteti pe autostrada, evitati “banda cea mai rapida”. Mergand pe banda din mijloc sau pe cea din dreapta, aveti mai multe sanse sa evitati un accident. Cele mai multe accidente de pe autostrada se intampla pe ultima banda.

2. Scanati drumul cu privirea. Nu va uitati numai la masina din fata dumneavoastra. Fiti atent si la ce se intampla in fata ei. Astfel aveti mai multe sanse sa observati daca se intampla ceva in neregula si puteti reactiona rapid.

3. Tineti cont de unghiurile moarte. Aranjati-va oglinzile astfel incat sa va ofere o vedere panoramica a ceea ce se intampla in spatele dumneavoastra. Nu va bazati numai pe oglinzi. Intoarceti capul si uitati-va direct la benzile de langa dumneavoastra, daca vreti sa evitati ceva ce nu se vede in oglinzi.

4. Imaginati-va un ceas. Tineti mainile pe volan in pozitia orelor 9 si 3. Este o pozitie care va permite sa manevreti repede masina atunci cand sunteti nevoit sa eviti un accident. Din pacate, soferii au obiceiul sa conduca cu o mana “la ora 12” sau cu ambele odihnindu-se pe partea de jos a volanului.

5. Incercati sa aveti control asupra volanului ca un adevarat pilot de curse. Un alt truc este sa trageti scaunul indeajuns de aproape de volan, astfel incat incheietura mainii sa se odihneasca pe volan, iar spatele sa fie lipit de scaun. Aceastra pozitie nu numai ca va va ajuta sa nu va oboseasca bratele, dar acestea vor fi in pozitia optima pentru o manevra de ultim moment.

6. Judeca un sofer dupa starea in care se afla masina lui/ei. Daca masina se afla intr-o stare deplorabila, a fost lovita sau are geamurile murdare, ei bine asta inseamna nu numai ca stapanul ei este o persoana delasatoare, dar si ca este un sofer neatent. Adesea, cand sunteti in trafic puteti observa si conducatori auto obositi, beti sau preocupati de telefonul mobil. Atunci ar fi bine sa va indepartati cat mai repede de acele persoane.

7. Trebuie sa stiti care sunt limitele masinii dumneavoastra. Fiti atenti cum reactioneaza masina in anumite situatii: daca se inclina mult la curbe, inseamna ca va supuneti unui risc foarte mare atunci cand trageti de volan, la viteze mari, ca sa evitati un accident. Este important sa va familiarizati si cu limitele franei si cauciucurilor masinii dumneavoastra.

Cat timp ii ia sa se opreasca atunci cand calcati frana la podea? Ce aderenta au pneurile?

8. Aveti grija ca masina sa fie in forma buna. Mai ganditiva daca este intelept sa amanati schimbarea unor pneuri uzate. S-ar putea ca acestea sa cedeze atunci cand aveti mare nevoie de ele si s-ar putea sa va coste viata.

9. Noaptea nu este timpul potrivit. Pentru ce? Sa calatoriti. Desi poate preferati sa mergeti noaptea, ca sa evitati aglomeratia, nu uitati de tinerii care organizeaza o cursa de masini acolo unde va asteptati mai putin.

Nu mai vorbim ca la ore tarzii, cand soferii care au baut ceva mai mult isi fac curaj si se urma la volan sau cand lumea pleaca de pe stadioane sau de la baruri si petreceri. De asemenea, evitati soselele pustii si intunecate.

Sper sa aveti un RCA valabil la o companie de asigurari de bun simt.
Drum bun!

(Visited 2 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice