Asigurari RCA Ieftine 2019 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Taxa la podul Cernavodă, scoasă doar în mod excepţional. Modernizarea sistemului de plată, în analiză

Taxa la podul Cernavodă, scoasă doar în mod excepţional. Modernizarea sistemului de plată, în analiză

CNADNR spune că strategia cerută de premier pentru ca şoferii să nu mai aştepte la podul Cernavodă, care trebuia aplicată din primăvară, este încă în analiză şi vizează inclusiv “limitarea subiectivismului factorului uman”, iar taxa va fi scoasă doar când este depăşit timpul “rezonabil” de aşteptare.

Compania de Drumuri precizează că sistarea încasării tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Feteşti – Cernavodă se va realiza doar în mod excepţional, în cazul depăşirii “timpilor rezonabili” de staţionare.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.

În acest an, taxa a fost suspendată în zilele de 30 aprilie, 1 şi 4 mai, pentru minivacanţa de 1 Mai, în vederea fluidizării traficului.

Premierul Victor Ponta i-a transmis în iulie 2013 lui Dan Şova, ministrul delegat pentru infrastructură la acea vreme, că sistemul de taxare a autovehiculelor care circulă pe podul Cernavodă trebuie regândit şi implementat cel târziu până în primăvară, pentru că altfel în vara acestui an vor trebui ridicate din nou bariere în vederea evitării blocajelor.

La începutul unei şedinţe de Guvern, Ponta a cerut informaţii referitoare la situaţia creată pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavodă, arătând că Guvernul a eliminat obligativitatea plăţii taxei în week-end, pentru a evita producerea aglomeraţiei, dar cozile la punctul de taxare se formează din nou începând de luni.

Şova l-a informat pe premier că taxa de trecere a fost suspendată şi în zilele de luni, până la ora 14.00, dar şi în sărbătorile legale, moment în care şeful Guvernului a întrebat retoric când se mai plăteşte utilizarea podului.

CNADNR a precizat, pentru MEDIAFAX, că în prezent proiectul de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti – Cernavodă se află în faza de elaborare a documentaţiei tehnice.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice