Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Soferii implicati in accidente rutiere vor semna procesul-verbal pentru recoltarea probelor biologice

Soferii implicati in accidente rutiere vor semna procesul-verbal pentru recoltarea probelor biologice

Reglementarile privind recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei soferilor implicati in accidente rutiere ar putea fi modificate, intrucat Ministerul Sanatatii a lansat ieri in dezbatere publica un proiect de act normativ in acest sens.

Soferii implicati in accidente rutiere ar putea semna, pe viitor, procesul-verbal privind recoltarea probelor biologice intocmit de politistul rutier, un proiect de ordin in acest sens fiind lansat ieri in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii. Aceasta desi, in momentul de fata, sunt necesare doar doua semnaturi: a politistului rutier si a personalului medical care efectueaza recoltarea.

Este vorba despre proiectul de ordin de modificare a Ordinului ministrului sanatatii nr.1512/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea si transportul probelor biologice in vederea probatiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezentei in organism a substantelor sau produselor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora in cazul persoanelor implicate in evenimente sau imprejurari in legatura cu traficul rutier.

Conform acestui proiect, recoltarea mostrelor biologice se va face, ca si pana acum, de catre personalul medical, in prezenta politistului rutier.

Politistul rutier va completa si semna un proces verbal privind recoltarea, documentul fiind semnat si de personalul medical care a efectuat recoltarea.

Noile prevederi propuse de Ministerul Sanatatii stabilesc ca, pe langa cele doua semnaturi, procesul verbal va cuprinde si semnatura persoanei supuse recoltarii. In prezent, potrivit normelor, aceasta semnatura nu este necesara.

O alta schimbare operata de proiectul de act normativ este legata de mostrele de sange. Astfel, dispozitiile momentan in vigoare prevad ca pentru determinarea alcoolemiei se vor recolta doua probe de sange la un interval de o ora una fata de cealalta, fiecare proba fiind reprezentata printr-o cantitate de 10 ml sange.

Totusi, pe viitor, aceasta prevedere ar putea fi modificata, caci proiectul supus dezbaterii publice de MS stipuleaza ca se va recolta o singura mostra de sange.


Sursa.

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice