Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Smart: noile generatii de modele Smart disponibile la vanzare

Smart: noile generatii de modele Smart disponibile la vanzare

Dupã premiera mondialã de la Berlin de la mijlocul lunii iulie și în paralel cu roadshowul smart care va trece prin 15 orașe europene, noile generații ale modelelor smart devin disponibile pentru vânzare. Pornind de la 9.155 euro fãrã TVA (11.352 euro cu TVA inclus), noul smart fortwo are același preț standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro (12.040 euro cu TVA inclus) – valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW și transmisie manualã, în echipãri standard. Primele autovehicule smart de nouã generație vor fi livrate clienților începând cu data de 22 noiembrie 2014. Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achiziționatã din primãvara anului 2015.

Chiar și în versiunile standard, smart fortwo și forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al siguranței și al dotãrilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizatã cu telecomandã, atenționare/verificare vizualã a închiderii și imobilizator, cruise control cu limitator variabil de vitezã, indicator al temperaturii exterioare cu atenționare de îngheț, instrumentar de bord cu display LCD monocrom și computer de bord, alãturi de geamuri acționate electric pentru portierele fațã.

Trei linii de echipare: passion, prime și proxy

passion, prime și proxy sunt noile denumiri ale liniilor de echipare disponibile pentru smart fortwo și smart forfour. Ele oferă o diferențiere vizuală între modele, mai ales la interior. Pe scurt, acestea sunt caracteristicile definitorii ale noilor echipări:

· passion este o echipare cu stil, modernă, ce oferă posibilitatea optării pentru combinații ale culorilor negru/portocaliu sau negru/alb pentru interior. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, instrumentarul de bord include un display TFT color cu diagonala de 3.5 inch, iar sistemul de direcție Direct-Steer combină în mod ideal confortul cu o funcționalitate exemplară. Costul suplimentar pentru această echipare, adăugat costului de bază, este de 1.448 euro cu TVA, pentru ambele modele smart.

· Scaunele îmbrăcate în piele neagră, cusută cu fir gros de culoare albă, volanul multifuncțional și schimbătorul de viteze îmbrăcat în piele îi conferă unei mașini cu linia de echipare prime un interior cu aspect clasic și elegant. Dotările oferite standard pentru această echipare includ sistemul de direcție Direct-Steer, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din dreapta și sistemul de atenționare la părăsirea benzii de rulare Lane Keeping Assist. Costul suplimentar, adăugat prețului standard, este de 2.074 euro cu TVA pentru fortwo și 2.240 euro cu TVA pentru forfour.

· Echiparea proxy se diferențiază în gama noilor modele smart deoarece oferă un interior inovator, demn de un trendsetter. Principalele dotări care o caracterizează și care transformă complet interiorul sunt plafonul panoramic și scaunele îmbrăcate în material ecologic asemănător pielii naturale și material textil în culorile alb/albastru. Pachetul Cool & Audio oferă opțiuni speciale de entertainment și climatizare, iar pachetul Sport cu jante din aliaj ușor cu diametru de 16 inch sunt perfecte pentru un stil de condus dinamic. Costul adițional, adăugat prețului de pornire, este de 3.532 euro cu TVA pentru fortwo și 3.647 euro cu TVA pentru forfour.

Modele în ediție limitatã: edition #1

Modelele edition #1 pentru smart vor fi disponibile doar pentru o perioadã limitatã de timp. Echiparea specialã a acestora oferã o stilizare specialã cu celula de siguranțã tridion vopsitã în nuanța “lava orange”, iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo și “gri grafit” pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj ușor cu diametrul de 16 inch vopsite în negru, suspensia sport care coboarã garda la sol cu 10 mm fațã de cea standard și plafonul panoramic cu protecție solarã.

Interiorul este coordonat perfect cu designul exclusiv al exteriorului: scaunele sunt îmbrãcate în material textil în combinația de culori negru/portocaliu, bordul și panourile centrale ale portierelor în material textil portocaliu, iar inserțiile din interior sunt de culoare negru/gri. Volanul sport multifuncțional are un design în trei spițe și este îmbrãcat în piele, la fel și manșonul schimbãtorului de viteze. Pedalierul este creat într-un stil sportiv, din oțel inoxidabil polișat combinat cu elemente din cauciuc anti-alunecare. Covorașele sunt din velur și sunt inscripționate edition #1, iar partea inferioarã a hayonului oferã spații de depozitare speciale. Dotarea standard a edițiilor speciale include funcții de confort precum: sistemul de direcție Direct-Steer, pachetul Cool & Audio, instrumentar de bord cu display color TFT, consolã centralã cu sertar și suport dublu pentru pahare sau sticle, luminã de citit pentru pasagerul din dreapta, oglinzi pentru parasolare, spațiu de depozitare a ochelarilor pentru șofer, mâner de susținere în plafon pentru pasagerul din dreapta, iluminarea portbagajului și mânere pentru deschiderea portierelor în finisare cromatã.

Prețurile pachetului Edition 1 sunt de 3.225 euro cu TVA pentru smart fortwo, respectiv 3.579 euro cu TVA pentru smart forfour.

Prețurile complete ale noilor versiuni (cu transmisie manualã și TVA 24% inclus, în euro):

Echipare smart fortwo 52 kW smart forfour 52 kW
Basic/ Standard 11.352 12.040
passion 12.800 13.488
prime 13.426 14.280
proxy 14.884 15.687
edition #1 14.577 15.619

Mai multã siguranțã, mai multã distracție la volan: sisteme complete de asistențã și direcție Direct-Steer

Sistemele de asistențã electronicã pentru șofer, care în trecut erau rezervate doar unor mașini din segmente superioare, sporesc acum siguranța și confortul șoferului în smart fortwo și forfour. Ele includ sisteme precum asistența stabilitãții la vând lateral puternic – Crosswind Assist (standard), atenționare la detecția unei coliziuni frontale – Forward Collision Warning (260 euro cu TVA) sau sistemul de atenționare la pãrãsirea benzii de mers – Lane Keeping Assist (396 euro cu TVA, standard pentru echipãrile prime și proxy).

În versiunea standard, cele douã noi modele smart sunt echipate cu un sistem de direcție clasic, pinion-cremalierã. Sistemul opțional de direcție Direct-Steer (511 euro cu TVA) este servo-asistat electric și oferã o plãcere a condusului mai intensã, alãturi de o manevrabilitate mai bunã și eficiențã crescutã.

Combinații de opționale practice: pachetele de dotări

smart combină diverse opționale de confort și siguranță în cinci pachete de dotări practice și convenabile:

· Pachetul Sport (599 euro cu TVA) sporește caracterul dinamic al mașinii, atât la nivel vizual, cât și din punct de vedere tehnic. El coboară garda la sol a mașinii cu 10 mm și, astfel, centrul de greutate situat mai jos oferă o ținută de drum sportivă. Pachetul Sport este parte a liniei de echipare proxy și opțional pentru passion și prime.

· Pachetul LED & Sensor (531 euro cu TVA) include faruri cu funcție “welcome home” și lumini de rulare pe timp de zi cu LED, ce folosesc tehnologia fibrei optice, stopuri full-LED și faruri de ceață față. În acest pachet este oferit și senzorul de lumină și ploaie, care combină în mod ideal confortul și siguranța. Acesta activează automat ștergătoarele și farurile, atunci când este necesar. Pachetul LED & Sensor este standard, dacă cumpărătorii optează pentru liniile de echipare passion, prime sau proxy.

· Cu ajutorul Pachetului Comfort (281 euro cu TVA), fiecare șofer își poate găsi poziția ideală de șofat. Scaunul șoferului și coloana de direcție sunt reglabile pe înălțime, iar oglinzile pot fi reglate electric.

· Pachetul Cool & Audio (1.146 euro cu TVA) oferă șoferului posibilitatea de a se bucura de telefonie și navigație, de o temperatură perfectă în habitaclu și de muzică la o calitate foarte bună. Sistemul de climatizare automată este dotat cu un filtru special care elimină aproape complet praful fin și polenul. Sistemul Audio oferă conectivitate Bluetooth® și, în combinație cu un smartphone echipat cu aplicația gratuită smart cross connect, oferă și navigație. Pachetul Cool & Audio este oferit standard cu echiparea proxy.

· Pachetul Cool & Media oferă un sistem de climatizare automată, al cărui filtru special oferă aer rece și proaspăt fără polen. Sistemul de entertainment oferit în acest pachet se numește Media-System și beneficiază de un touchscreen cu diagonala de 17.8 cm (7 inch).

Mai mult, el oferă un sistem de navigație cu informare asupra traficului. Acest pachet este disponibil pentru passion și prime la 1.771 euro cu TVA sau la 698 euro pentru proxy.

Și mai multe posibilități de echipare: dotări opționale

În plus față de liniile de echipare și de pachetele de opționale, există disponibilă acum o listă de opționale individuale pentru noile generații ale modelelor smart. O noutate absolută este sistemul audio JBL Soundsystem (568 euro cu TVA pentru fortwo și 620 euro cu TVA pentru forfour), ce asigură un sunet impresionant de puternic. Sistemul audio JBL include un amplificator de sunet digital – DSP, pe șase canale, cu o putere maximă de 240 Wh în fortwo și unul similar, cu opt canale, cu o putere maximă de 320 Wh pentru forfour. Un total de opt (fortwo) respectiv 12 (forfour) difuzoare hi-fi oferă un sunet de o calitate excepțională. Un difuzor pentru o gama largă de sunete este amplasat central, două tweetere sunt amplasate în dreptul oglinzilor retrovizoare laterale, două difuzoare pentru sunetele medii sunt amplasate în uși (la forfour există două și în portierele spate), două alte difuzoare sunt amplasate în partea din spate și un subwoofer amovibil este montat în partea stângă a portbagajului.

Alte dotări care pot personaliza noile smart fortwo și forfour sunt scaunele față încălzite (271 euro cu TVA), sistemul de climatizare automată (964 euro cu TVA), instrumentarul amplasat pe bord cu ceas analogic și turometru (156 euro cu TVA), sistem de asistență la parcarea cu spatele (313 euro cu TVA) și cameră video pentru mersul înapoi (360 euro cu TVA).

O dotare specială este disponibilă pentru forfour – scaunele spate “readyspace” (260 euro cu TVA). Acest sistem de rabatare a scaunelor poate fi acționat foarte rapid pentru a crește spațiul de încărcare al interiorului cu 12 cm înălțime. Operațiunea este foarte simplă deoarece ușile spate se deschid foarte amplu la aproape 90 de grade. Un plafon din material textil retractabil electric (1032 euro cu TVA) este o altă dotare opțională specială pentru smart forfour.

O poveste de succes: ideea care s-a impus la nivel global

smart este acum disponibil pe 46 de piețe din toată lumea, marca fiind lansată de curând și în Rusia. Pe lângă Germania și Italia, China este una dintre piețele cele mai importante pentru smart. De la lansarea primului model pe piață în 1998, peste 1.5 milioane de smart fortwo au fost produse și livrate clienților.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice