Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Skoda: noile modele SKODA Monte Carlo

Skoda: noile modele SKODA Monte Carlo

Cu imaginea lor sportivă și unică, modelele ŠKODA Monte Carlo impun un nou curent emoțional în cadrul gamei de modele ŠKODA. Datorită cererii mari din partea consumatorilor, ŠKODA a extins anul acesta gama Monte Carlo cu ŠKODA Citigo Monte Carlo și ŠKODA Yeti Monte Carlo; ŠKODA Rapid Spaceback într-o nouă versiune ŠKODA Monte Carlo va fi lansată în toamna anului 2014. ŠKODA a sărbătorit multe victorii istorice la Raliul Monte Carlo, iar acum, prin intermediul acestor noi modele Monte Carlo, este renăscută această tradiție.

Edițiile speciale Monte Carlo aduc un tribut special celor 113 ani de istorie de succes a ŠKODA Motorsport. ŠKODA a participat pentru prima dată la ‘Regina Raliurilor’, legendara competiție de la Monte Carlo, în 1936. Imediat, ŠKODA a obținut locul doi la clasa sa, cu modelul ŠKODA Popular. Pentru a omagia acest succes, producătorul a lansat ŠKODA Popular Monte Carlo. Acest automobil a devenit un simbol al designului prin aripioara sa distinctă din partea din spate. în 1977, ŠKODA 130 RS a înregistrat o dublă victorie la clasa sa, în Raliul Monte Carlo.

Pe baza acestor succese au fost create actualele modele ŠKODA Monte Carlo. “Din ce în ce mai mulți clienți caută automobile personalizate și emoționale, care să aibă ceva aparte,” spune Werner Eichhorn, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Vânzări. “Modelele noastre Monte Carlo oferă această individualitate în combinație cu dotări de vârf, la un excelent raport calitate/preț. În același timp, aceasta este o modalitate prin care ne exprimăm tradiția îndelungată și încununată de succes din motorsport.”

ŠKODA Fabia a fost lansată în versiunea Monte Carlo în 2011 și a depășit orice așteptări prin designul său emoțional. Astăzi, modelele Monte Carlo includ multe dotări, precum grila frontală neagră, jante din aliaj negre, gemurile laterale din spate și luneta cu tentă închisă, precum și alte elemente de design cu contrast accentuat datorită finisării negre. Yeti Monte Carlo și Rapid Spaceback Monte Carlo sunt disponibile de asemenea cu un plafon negru. Interioarele beneficiază, printre altele, de volane cu trei spițe, acoperite cu piele, scaune sport cu un design special și elemente de design Monte Carlo sportive.

ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo va debuta în această toamnă. ŠKODA Rapid Spaceback este dismonte-carlo2skodaponibilă spre vânzare de aproape un an, fiind primul hatchback compact al mărcii din Republica Cehă.

Designul proaspăt atrage noi categorii de clienți. Noua versiune Monte Carlo afișează o imagine dinamică și puternică. Partea frontală este caracterizată de rama neagră a grilei radiatorului și de priza de aer lată și neagră, precum și de inserțiile negre din faruri și proiectoarele de ceață. Ediția specială dispune de jante din aliaj negre, de 16 sau 17 inch. De asemenea există ornamente negre pe pragurile ușilor. Designul sportiv se continuă la interior, printre altele, cu volanul cu trei spițe, îmbrăcat în piele cusută cu ață roșie și maneta schimbătorului de viteze îmbrăcată în piele, de asemenea cusută cu ață roșie. În plus, există scaune sport cu design Monte Carlo, împreună cu un set de pedale din oțel inoxidabil și covorașe negre cu tiv de culoare roșie. Rapid Spaceback Monte Carlo are la bază versiunea de dotări ‘Ambition’ și este disponibilă cu toată gama de motoare de la Rapid Spaceback (trei motoare pe benzină și două diesel).

monte-carlo1skodaŠKODA Citigo Monte Carlo a fost creată pentru ritmul alert al orașului – un automobil de oraș cu ambițiile agere ale unui automobil de raliu. Versiunea Monte Carlo este disponibilă atât pentru versiunea Citigo cu propulsie pe benzină, cât și pentru Citigo G-TEC, care funcționează cu gaz natural. Ediția specială se deplasează pe jante din aliaj, cu diametrul de 15 inch, iar jantele din aliaj de 16 inch, de culoare neagră, sunt disponibile opțional. Citigo Monte Carlo beneficiază de o suspensie sport, coborâtă cu 15 milimetri. Modelul mai oferă și geamuri cu tentă închisă pe lateral și în spate, terminații negre pentru barele de protecție, difuzor de aer și grila radiatorului de asemenea negre, împreună cu carcasele negre ale oglinzilor retrovizoare exterioare. Portierele și portbagajul sunt finisate cu o folie autoadezivă, care contrastează cu vopseaua de bază a automobilului. Această imagine sportivă a fost transferată și la interior, unde se găsesc: volanul sport cu trei spițe, îmbrăcat în piele, capitonaj negru pe plafon, ornamente interioare negre și tapițerie în stilul Monte Carlo pe scaune. Panoul de instrumente dispune de elemente de design speciale Monte Carlo, cu o planșă de bord lăcuită cu negru. Covorașele textile care au cusături roșii completează imaginea atractivă a modelului Citigo Rally Monte Carlo.

monte-carlo3skodaŠKODA Yeti Monte Carlo impune de asemenea un ton sportiv aparte. Grila radiatorului, terminațiile barelor din față și din spate și plafonul sunt negre, iar la acestea se adaugă barele cu design specific și farurile Bi-Xenon. Carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare și panourile pragurilor laterale sunt de asemenea finisate în negru. Yeti Monte Carlo se deplasează pe jante negre, din aliaj, cu diametrul de 17 inch și dispune de geamuri cu tentă închisă în spate și în lateral spate. Modelul mai beneficiază și de un interior sport: volanul sport cu trei spițe, maneta de viteze și cea a frânei de mână dispun de ornamente din piele cusută cu ață roșie, scaune sport în dotare standard, pedale din oțel inoxidabil și decor Monte Carlo. Yeti Monte Carlo are la bază versiunea de dotări ‘Ambition’ și este disponibil cu unul dintre cele trei motoare pe benzină supraalimentate sau cu unul dintre cele trei motoare turbo diesel.

Sursa: Skoda

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice