Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Robert Vișoiu, pe locurile 13 și 11 în cursele din Grand Prix Barcelona – GP3

Robert Vișoiu, pe locurile 13 și 11 în cursele din Grand Prix Barcelona – GP3

Pilotul român Robert Vișoiu s-a clasat pe locurile 13 și 11 în cele două curse din prima etapă seria GP3 care s-au desfășurat pe circuitul de Grand Prix de la Barcelona.

Lideri în cele două curse au fost Alex Lynn (Carlin) și respectiv Dean Stoneman (Marussia Manor Racing)

Românul a fost cronometrat cu al 13-lea timp în antrenamentul oficial, în care a parcurs 15 tururi. Cu 18 minute înainte de final, steagul roșu a fost scos după un incident semnat de rusul Taranov, iar asta l-a scos din ritm pe Robert. Vișoiu a încheiat sesiunea de calificări de sâmbătă doar pe locul 15.

Plecat din linia a 8-a în cursa principala, Robert a câștigat după start 2 locuri. Foarte constant, romanul și-a conservat poziția și a incheiat pe locul 13.

În cursa a doua, Robert Vișoiu a plecat al 13-lea, însa ceea ce nu își dorea s-a întâmplat. Manșa a fost influențată de apariția ploii și s-a rulat în mare parte în condiții mixte. Echipele au oscilat între pneurile slick și cele de ploaie. În final, pe gume slick, Robert s-a clasat al 11-lea, în afara punctelor.

Următoarea etapă se va desfășura în Austria, pe 21 și 22 iunie.


Sursa: AGERPRES (editor: Aristotel Bunescu).

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice