Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Renault va construi vehicule utilitare pentru Fiat

Renault va construi vehicule utilitare pentru Fiat începând din 2016

Producția și asamblarea vehiculului Fiat vor fi asigurate începând din al doilea semestru al anului 2016 de Renault pe baza modelului Renault Trafic, însă designul vehiculului va fi dezvoltat de Fiat.

Constructorii auto Renault și Fiat au anunțat marți că au semnat un acord potrivit căruia Renault va furniza Fiat un vehicul comercial ușor bazat pe o platformă Renault, potrivit unui comunicat de presă al grupului auto francez.

Cotidianul francez Les Echos susține că acest proiect ar putea fi înmânat uzinei Renault de la Sandouville, a cărui producție este în cădere liberă de cinci ani. Această uzină, specializată în construcția de modele de vârf din gama Renault, a fost salvată în extremis de la închidere în 2010 când grupul Renault a acceptat să mute producția modelului Trafic, realizată până atunci de Nissan în Spania și de Opel în Marea Britanie.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adaugă altor acorduri de cooperare convenite cu alți constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Franței) și de asemenea, împreună cu Smart, dezvoltă vechiule mici precum Twingo III.

Ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, a salutat acest acord între Renault și Fiat care în opinia sa confirmă ‘competitivitatea uzinelor franceze’ și demonstrează că ‘industria auto franceză are un viitor’.


Sursa.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice