Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


RCA s-ar putea scumpi din nou, cu 10%

RCA s-ar putea scumpi din nou, cu 10%

Politele RCA ar putea costa, in curand, cu pana la 10% mai mult. De la inceputul anului, asigurarea obligatorie pentru masini s-a scumpit deja cu 15%.

RCA s-ar putea scumpi din nou, cu 10%

Asiguratorii se plang ca sunt obligati de instante sa plateasca despagubiri din ce in ce mai mari, asa ca vor sa isi recupereze banii tot de la soferi. Suma pe care o poate primi un roman in instanta a crescut de la 500.000 la 5 milioane de euro in doar sapte ani, iar asiguratorii platesc tot mai mult pentru daunele morale. In cazul unui deces, in Europa de Vest rudele primesc 300.000 de euro, in timp ce in Romania daunele morale pot depasi jumatate de milion de euro. Valoarea minima a asigurarii auto este in tara noastra de 120 de euro, in timp ce in Germania ajunge la 600 de euro.

Chiar si reprezentantii service-urilor spun ca doar procesul este solutia de a-si recupera banii pe care ii datoreaza societatile de asigurari. Din razboiul avocatilor, soferii ies in pierdere.

Pretul mediu al politei RCA a crescut cu 15% de la inceputul anului, cel mai afectatii fiind soferii tineri care platesc chiar si cu 60% mai mult decat acum un an.

ASF vrea să înscrie comisioanele pe poliţa RCA

România ar putea deveni una dintre primele ţări din lume care rezolvă, măcar parţial, problema conflictului de interese în care se pot regăsi brokerii de asigurare. Un proiect de normă elaborat de ASF impune asigurătorilor să menţioneze, în cazul poliţelor RCA, comisionul plătit către intermediari. Problema potenţialului conflict de interese în care se află brokerii a stârnit multe discuţii în lumea financiară ea ajungând la un moment dat chiar pe masa unui procuror al SUA. Într-un text publicat anul trecut, cotidianul economic Financial Times tratează pe larg această problemă. „La mai bine de opt ani de când Eliot Spitzer, procurorul general al statului New York, ridica un semn de întrebare asupra comisioanelor primite de brokeri de la societăţile de asigurare, asigurătorii continuă să plătească miliarde de euro către intermediari”, notează FT. Elliot Spitzer a desfăşurat, pe parcursul anului 2004, o investigaţie care a dus la concluzia că activitatea brokerilor de asigurare de peste Ocean are probleme serioase de transparenţă şi, mai mult, intermediarii se află într-un conflict de interese cu propriii clienţi.

Dilema brokerului: vând mai mult pentru comisioane mai mari sau mă concentrez pe client?

În Statele Unite şi în Marea Britanie, discuţia este veche şi este pusă iar pe tapet, în contextul în care veniturile brokerilor au crescut substanţial de la debutul crizei. Mai mulţi specialişti chestionaţi de FT se întreabă dacă nu cumva brokerii de asigurare se află într-un conflict de interese, în condiţiile în care ei sunt plătiţi de asigurători pentru a vinde cât mai mult şi cât mai profitabil (adică mai scump), însă, în acelaşi timp, esenţa meseriei pe care o practică îi obligă, teoretic, să aleagă pentru clienţi cea mai bună soluţie de asigurare din piaţă. Mai mult, spun voci avizate din zona financiară de peste Ocean, brokerii sunt extrem de opaci când vine vorba să-şi informeze clienţii asupra comisioanelor pe care le încasează pentru serviciile aduse firmelor de asigurare afirma economica.

În România doar preţul contează

În România, pe de altă parte, mai ales atunci când este vorba despre RCA, se pune mai puţin problema serviciilor primite, singurul element care contează fiind aproape întotdeauna preţul. Chiar şi aşa apare o problemă. De cele mai multe ori, companiile care oferă cele mai mari comisioane către intermediari sunt cele interesate de zona RCA, or aceste companii au arătat că au probleme serioase în ceea ce priveşte plata daunelor. Este suficient să ne amintim situaţia precară a doi dintre cei mai mari jucători, adică Astra şi Carpatica. Prima dintre ele, ani la rândul cea mai mare companie de profil din România, se află în administrare specială cu un nivel al solvabilităţi şi lichidităţii cu mult sub normele ASF, iar a doua se află într-un proces de redresare finanjciară impus de ASF. Dacă aceste firme oferă comisioane mai mari brokerul va fi interesat, în mod firesc, să vândă mai ales poliţele emise de acestea, unele care s-a dovedit că nu se ridică la standardele cerute de ASF.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...
watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice