Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Racing League Romania: a doua etapă pe varianta virtuală a primului circuit de viteză din țară.

După ce debutul sezonului al cincilea din Racing League Romania a strâns aproape 15 mii de vizualizări, popularul campionat de sim racing se pregătește să-și dispute a doua etapă pe varianta virtuală a primului circuit de viteză din țară. Echipa organizatorică a RLR a recreat pista de la 0, după planurile de construcție ale circuitului și folosind imagini de la fața locului.

Cu un total de 90 de piloți înscriși până în prezent, RLR este cel mai mare campionat de sim racing din țară, iar competiția din sezonul al cincilea powered by BMW este foarte acerbă, prin prisma celor doar 30 de locuri disponibile pe grila de start a fiecărei etape. Prima stagiune a avut loc pe Red Bull Ring, în Austria, unde Victor Nicolae și Cristian Berindea și-au împărțit victoriile în cele două curse ale serii. Pe grilă au fost prezente și nume cunoscute din sportul autohton, iar Florin Mergea, Alex Mirea, Alex Cascatău și Leo Borlovan s-au înscris și pentru a doua etapă, ce va avea loc în această duminică.

O serie de incidente s-au soldat cu penlizări, astfel că ierarhia în clasament a suferit modificări după ce comisarii s-au pronunțat în legătura cu acestea. Alex Cascatău a fost promovat pe podiumul primei curse ca urmare a unei penalizări pentru Andrei Bechir, dar a ieșit din puncte în manșa a doua după coliziunea sa cu Cristian Berindea. Radu Dumitrescu, Sergiu Neagu și Mihai Rusu au fost de asemenea declasați, cu un total de 13 penalizari aplicate în total, acceptate cu sportivitate de către concurenții în culpă.

Campionatul se desfășoară pe binecunoscuta platformă Assetto Corsa pe PC, iar sezonul actual este alcătuit din 10 etape. Formatul este de două curse a câte 30 de minute per etapă, cu excepția celei de anduranță de pe 12 aprilie, unde se va rula într-o singură cursă de o oră. Cum doar 30 de locuri sunt disponibile pe grila de start, un sistem de precalificări este folosit pentru a determina cei mai rapizi piloți în timpul săptămânii. Cei din top 30 își asigură astfel locul pe grilă prin stabilirea unor timpi cât mai competitivi. Seara de concurs începe cu determinarea grilei de start pentru prima manșă în calificările de 10 minute, unde cel mai bun tur al fiecărui pilot este luat în considerare. Primii 10 piloți clasați în cursa 1 vor lua apoi startul în manșa a doua în ordine inversă, iar primii trei vor primii și balast (30kg, 20kg și 10kg) pentr a spori spectaculozitatea.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Următoarea etapă are loc chiar pe primul circuit de mare viteză din țara noastră, Motor Park România fiind recreat în mediul virtual chiar de organizatorii Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

  

 Calendarul competițional:

Etapa 222 martieMotor Park România
Etapa 329 martieAutodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
Etapa 45 aprilieNorisring
Etapa 512 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Clasament Piloți

  1. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 40p
  2. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 32p
  3. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 29p
  4. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 25p
  5. Cristian Moisescu – 21p
  6. Lucian Cîmpean (Input Lag Motorsport) – 17p
  7. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 15p
  8. Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 13p
  9. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 11p
  10.  Mihai Rusu – 11p

Clasament echipe

  1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 59p
  2. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 41p
  3. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 26p
  4. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 25p
  5. Input Lag Motorsport (Cîmpean-Chirvase) – 17p
(Visited 78 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice