Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pasiunea pentru motorsport a readus echipele şi piloţii pe traseul de la Şugaş Băi.

Pasiunea pentru motorsport a readus echipele şi piloţii pe traseul de la Şugaş Băi.

După Raliul Perla Harghitei, sub presiunea timpului, a oboselii dar şi a preparării maşinii de concurs, Szabó Csongor a avut o evoluţie explozivă, frumoasă care a reconfirmat locul unu în clasamentul general al etapei. Replica pilotului Bedő Barna a fost pe măsură. Parcursul impecabil al acestuia a fost oprit în cea de a treia manşă de o defecţiune a motorului. Locul trei în clasamentul general a fost ocupat Zölde Adorján.

,,Am avut o zi frumoasă. Totul a mers bine până mi-am spart motorul. În ultima manşă am mers un kilometru cu martorul roşu aprins, am sperat să termin… pe locul unu la general. Am reuşit locul unu la clasă însă motorul maşinii mele este terminat. Am să văd ce pot să face pentru a participa şi la etapele viitoare. Am avut un an bun şi sper să reuşesc să-mi menţin locul secund în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2,” a precizat Bedő Barna.

Raţiunea şi experienţa lui Gergő Szabó, dublu campion naţional al României la raliuri şi instructor la şcoala de pilotaj sportiv Auto Crono, i-a deschis tânărului pilot Alexandru Cazacu calea spre o nouă etapă din viaţa de sportiv. Gergő Szabó i-a oferit lui Alexandru explicaţii clare cu privire la momentele când poate accelera sau decelera astfel încât să menţină un parcurs constant pe timpul cursei, la modul cum să facă transferul maselor, dar şi o radiografie a tehnicii de conducere.

,,A fost o experinţă deosebită. Fiecare sfat, fiecare observaţie m-a ajutat să înţeleg ce trebuie să fac pentru a stăpânii şi folosi forţa maşinii, pentru a-mi perfecţiona tehnica de conducere. Mulţumesc Gergo Szabo, mulţumesc tuturor celor care mă susţin şi au încredere în mine. Într-o bună zi sper să concurez în Campionatul Mondial de Raliuri,” a declarat în prezenţa părinţilor Alexandru Cazacu.

Diferenţa dintre un câştigător şi un învins îţi este dată de modul cum abordezi încercările vieţii. Abandonul din debutul în competiţiile de viteză în coastă nu a rămas un obstacol pentru Popa Paul. Faţă în faţă cu furtuna dezlănţuită în ultima manşă, tânărul pilot nu şi-a pierdut entuziasmul şi a revenit pe traseu.

,,În etapa de debut nu mi-am atins obiectivele. Am aşteptat cu nerăbdare această cursă. Am ţinut cont de sfaturile primite şi am reuşit spre bucuria mea să termin cu bine. Îmi doresc foarte mult să particip la cât mai multe concursuri, să acumulez experinţă. Pentru viitor intenţionez să particip la cursele de viteză în coastă din campionatul naţional, ulterior la etapele de raliu. Fac tot ceea ce pot pentru a-mi desăvârşi tehnica de pilotaj, pentru a obţine performanţă şi pentru a participa în Campionatul Mondial de Raliuri al juniorilor,” a mărturisit Popa Paul, locul trei în clasamentul juniorilor.

Juniorul Paskó Peter, locul doi, a reuşit şi de această dată să încânte spectatorii cu evoluţia sa. ,,Îmi plac foarte mult cursele de viteză. Acestea sunt un pas spre marea performanţă. Acum îmi doresc să particip la cât mai multe concursuri, să acumulez cunoştinţe, să-mi desăvârşesc tehnica pilotajului, să obţin rezultate. După cursele de viteză în coastă voi trece la raliu. Visul meu este să alerg în WRC la bordul unui Volkswagen.”

Calmul, fermitatea şi determinarea i-au adus lui Csató Roland locul unu în clasamentul juniorilor. Iată ce ne-a declarat: ,,Îmi place foarte mult acest traseu. Am reuşit să atac decisiv şi să urc pe podium. Evoluţia adversarilor a fost foarte bună şi m-a determinat să am un parcurs bun. Voi aborda cu multă seriozitate şi pasiune toate cursele la care voi participa.”

Trofeul Şugaş Băi Metalubs a contat pentru a IX-a etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 şi etapa a III-a din Campionatul Regional de Viteză în Coastă.

Competiţia a fost organizată de ACS Club Auto Crono Sf. Gheorghe, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul a fost finanţat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie – Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, respectiv al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna. 

Trofeul Şugaş Băi Metalubs: partener principal METALUBS HIGH LUBRICATION.

Parteneri media: Autorally, Autostiri.ro, Háromszék, Székely Hírmondó, Covasna Media.ro, Mesagerul de Covasna, Sepsi Rádió, Friss Rádió,  We Radio Sf. Gheorghe, Sláger Rádió 

Parteneri media online: Autocrono.ro, Autorally, Autostiri.ro, FRAS.ro, RPM Racing, Racigmedia.ro

###

Dan STRĂUȚI


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice