Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pascu Nicholas – Sebastian, campion naţional la Clasa KFJ în sezonul de debut

Pascu Nicholas – Sebastian, campion naţional la Clasa KFJ în sezonul de debut

La vârsta la care Nadia Comăneci a dat un nou sens gimnasticii cu evoluţii de basm, Pascu Nicholas – Sebastian a reuşit să cucerească primul titlu de campion la Clasa KFJ din cadrul Campionatului Naţional de Karting – Dunlop 2013.

Prezent pe pistele de karting de la vârsta de 8 ani, Emilio Pelicer l-a descoperit pe Pascu Nicholas – Sebastian pe un circuit particular din Bucureşti.

După o perioadă de tatonări, părinţii i-au permis acestui sportiv să facă primul pas pe tărâmul luptei roată la roată, acolo unde tenacitatea şi inteligenţa se îmbină cu pasiunea şi efortul.
Cotat cu şanse minime, sub tutela profesorului şi managerului său, tânărul debutant a reuşit în prima etapă să obţină un rezultat neaşteptat şi dorit de orice sportiv, locul I la Clasa KFJ.

Învingându-şi emoţiile inerente, Nicholas a participat etapă de etapă la competiţiile organizate şi desfăşurate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

A cunoscut bucuria plecării din pole position, a simţit durerea abandonului, a fost necăjit când kartul său a avut defecţiuni tehnice care nu i-au permis menţinerea rezultatelor, a gustat din cupa învingătorilor, iar când a fost contestat le-a arătat tuturor că rezultatele sale sunt generate de talent şi pasiune.

Acest tânăr mai are o calitate pe care numai marii campioni o deţin: fair play-ul. În motorsport este important să respecţi regulile competiţiei, adversarii, arbitrii şi oficialii.

Vocea campionului

“Kartingul este pasiunea mea încă de mic. Kartingul era o distracţie dar şi dorinţa de nou. Acum acest sport înseamnă concentrare, dăruire şi pasiune. Pregătirea unei competiţii implică mult sport, şedinte tehnice cu Emilio Pelicer, profesorul meu, dar şi odihnă.

Dacă nu ai condiţie fizică după cinci – şase ture nu mai poţi controla kartul pe trasele pe care ţi le-ai pregătit. Pregătirea unui kart nu este deloc uşoară. Necesită multă muncă depusă de către mecanici, de pilot, ieşiri repetate pe pistă pentru a hotărî setarea cea mai buna şi multă concentrare. Cele mai dificile momente în acest sezon au fost cele în care kartul nu funcţiona aşa cum mi-am dorit şi acrosajele din concurs. Pentru viitor îmi doresc să particip la cât mai multe competiţii atât în România cât şi în străinătate. Sper, în luna decembrie a acestui an, să particip la Cupa Campionilor în Barcelona. Sunt fericit că am obţinut titlul de campion* in condiţiile în care am acordat atenţie şi şcolii. Când iubeşti ceea ce faci, timpul este suficient pentru a rezolva orice situaţie. Mulţumesc părinţilor pentru toate eforturile pe care le fac, mulţumesc sorei care este alaturi de mine, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care m-au susţinut.”

* rezultat oficial omologat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv


Comunicat de presa & foto Dan Strauti, autostiri.ro

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice