Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pârtia Clăbucet din Predeal a fost gazda unui eveniment inedit, o proiecție 3D care a marcat premiera Top Gear’s Top 41

Pârtia Clăbucet din Predeal a fost gazda unui eveniment inedit, o proiecție 3D care a marcat premiera Top Gear’s Top 41

Pârtia Clăbucet din Predeal a fost gazda unui eveniment inedit, o proiecție 3D care a marcat premiera Top Gear’s Top 41 pe BBC Knowledge România. Astfel, sâmbătă, 28 decembrie, momentul culminant al deschiderii oficiale a sezonului de schi 2013-2014 din Predeal, l-a constituit surpriza pregătită de BBC Knowledge turiștilor prezenți la eveniment. Aceștia au fost martorii unui spectacol vizual unic datorită animațiilor impresionante, graficii originale, dar și momentelor palpitante marca Top Gear, puse în valoare de proiectoare tridimensionale de ultimă generație. Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala coborâre pe pârtie a schiorilor cu torțe aprinse, dar și cu un spectaculos foc de artificii.

De asemenea, BBC Knowledge a inaugurat, duminică, 29 decembrie, la baza pârtiei, un spațiu neconvențional, oferindu-le ocazia tuturor trecătorilor să-și scrie urările și gândurile bune pentru noul an pe mașina BBC Knowledge. Mai mult, cele mai creative 41 de urări ale fanilor paginii oficiale de Facebook BBCKnowledgeRomania au ajuns pe mașina din Predeal, prin intermediul aplicației Câte gânduri bune încap pe mașina BBC Knowledge?.

Heike Renner, vicepreședinte și director general Central and Eastern Europe (CEE) – BBC Worldwide, a declarat: “Evenimentul BBC Knowledge a fost o premieră spectaculoasă și este clar că publicul de la pârtia Clăbucet din Predeal l-a apreciat. A fost un preambul perfect pentru premiera Top Gear’s Top 41 – dar și pentru alte emisiuni marca Top Gear – pe BBC Knowledge, în 2014.”

Așadar, BBC Knowledge va difuza în exclusivitate, începând cu data de 6 ianuarie 2014, de la ora 22:00, seria Top Gear’s Top 41, o retrospectivă a celor mai bune 41 de momente din ultimii zece ani ai programului. Top Gear este cea mai urmărită emisiune auto din lume, difuzată în mai mult de 214 teritorii, cu o audiență globală estimată la 350 de milioane de telespectatori săptămânal.

În seria de opt episoade, Top Gear’s Top 41, Richard Hammond, unul dintre protagoniștii emisiunii, trece în revistă momente inedite, alese de către echipa de producție.

În primul episod, vom revedea secvențe precum condusul pe un vulcan activ sau călătoria prin România la bordul unor super-masini a celor trei protagonişti ai emisiunii, Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May. Și nu în ultimul rând, identitatea lui The Stig va fi dezvăluită.

Printre cele mai importante momente ale episodului al doilea se numără: un raliu cu maşini de epocă în Mallorca, o întrecere între un elicopter de luptă Apache şi maşina Lotus Exige sau distrugerea unei rulote în timpul unui joc neobişnuit de darts cu maşini.

În al treilea episod, alte secvențe inedite din arhiva Top Gear sunt dezvăluite, cum ar fi: căutarea celui mai bun drum din lume în trei super-mașini, încercarea de a rezolva problema transportului public din Marea Britanie sau condusul unui nou și luxos Bentley Continental în cadrul unei etape de raliu din Țara Galilor.

Retrospectiva Top Gear’s Top 41 continuă cu alte momente speciale ale show-ului, în al patrulea episod: cursa dintre mașina condusă de Jeremy și un alpinist, cea mai rezistentă mașină din lume este supusă unor serii de teste extreme, iar cei trei protagoniști iau parte la o cursă de anduranță de 24 ore.
În episodul al cincilea, fanii emisiunii pot revedea cum Jeremy, Richard şi James îşi construiesc propriile limuzine, cine câștigă întrecerea dintre o mașină de curse în Dakar și snowmobile și cum “parchează” Jeremy un Rolls Royce într-o piscină.

În episodul al șaselea, vom urmări alte secvențe clasice marca Top Gear: jocul de fotbal între maşini, încercarea celor trei protagoniști de a construi propriile case pe roți, dar şi călătoria în America unde cei trei sunt prinşi într-o luptă cu niște avioane de vânătoare.

În episodul al șaptelea, Jeremy conduce cea mai mică maşină din lume, un Mini este lansat de pe o trambulină de schi, iar, în final, are loc o adevărată cursă, de-a lungul Japoniei, între un Nissan GTR şi un tren de mare viteză.

Cele mai importante 10 momente ale seriei sunt dezvăluite în ultimul episod al Top Gear’s Top 41, printre acestea numărându-se întrecerea între o mașină de raliu și un bob, călătoria prin Italia la bordul unor super-mașini, încercarea Top Gear de a construi propria navetă spaţială şi voiajul pe mare în mașini-amfibii.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice