Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Opel la Salonul Auto de la Paris: Opel Corsa, ADAM S, Mokka si Zafira Tourer

Opel la Salonul Auto de la Paris: Noile Opel Corsa, ADAM S, Mokka si şi Zafira Tourer

Opel va avea nu mai puţin de patru premiere mondiale la Salonul Auto de la Paris. Noul Corsa, elegantul şi sportivul ADAM S, modelul Mokka cu noul motor turbo diesel 1.6 CDTI de 100 kW/136 cp şi motoarele 2.0 CDTI din dotarea modelelor Insignia şi Zafira Tourer vor fi prezentate publicului în premieră mondială.

Noul Opel Corsa

Noul Corsa dispune de un interior complet nou care amplifică percepţia de înaltă calitate şi de spaţiu, inclusiv cea mai bine conectată tehnologie de infotainment IntelliLink şi sisteme de asistenţă pentru şofer ultra-moderne. Cea de-a doua generaţie a camerei video frontale Opel Eye cu sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie, asistentul pentru faza lungă, funcţia de indicare a distanţei de urmărire şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală sporesc siguranţa în timpul conducerii.

Noile motoare turbo de 1,0 l, cu trei cilindri, rafinate şi eficiente, transmisiile cu comutare uniformă, noua suspensie şi direcţia optimizată îi asigură cel mai înalt nivel de confort şi precizie din clasa sa. Bineînţeles că motorul turbo 1.0 ECOTEC compact, fabricat complet din aluminiu şi prevăzut cu sistem de injecţie directă îndeplineşte deja standardele de emisii Euro 6. Acesta este disponibil în două variante de putere, de 66 kW/90 cp sau 85 kW/115 cp. Ambele variante generează un cuplu de 170 Nm începând de la o turaţie de numai 1.800 rpm.

Designerii au combinat silueta dinamică a modelului Corsa cu linii fluide, sculpturale şi detalii precise, în concordanţă cu filosofia premiată de design a Opel. Noul Corsa a primit aceste îmbunătăţiri pentru a continua povestea de succes a modelului, începută acum 32 de ani, în cadrul segmentului extrem de competitiv al autovehiculelor de mici dimensiuni. Noul Corsa va ieşi de pe liniile de asamblare ale fabricilor din Eisenach şi Zaragoza la finalul acestui an.

Noul Opel ADAM S

Cel mai recent model ADAM, vitezistul Opel ADAM S, se caracterizează printr-un design elegant, un sistem de propulsie dinamic şi, desigur, numeroase posibilităţi de personalizare. Şoferii pasionaţi de călătoriile mai sportive pot opta pentru motorul Turbo ECOTEC de 1,4 litri, ce dezvoltă o putere de 110 kW/150 cp. În combinaţie cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, noul motor supraalimentat impresionează prin reacţiile sale extrem de rapide şi un cuplu adecvat unui stil dinamic de conducere, drumurile cu serpentine fiind astfel terenul ideal de deplasare pentru acest atlet de mici dimensiuni.

ADAM S accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 8,5 secunde. Motorul permite atingerea unor viteze maxime de peste 200 km/h. Caracteristicile de conducere sportivă sunt sporite de șasiul performant special adaptat, dezvoltat special pentru ADAM S și de sistemul de direcție performant, cu manevre directe și exacte. Însă racheta în miniatură se poate descurca și într-o situație de urgență.

Frânele mari OPC S, proiectate special pentru roțile de diferite dimensiuni, asigură performanțe de frânare excelente. Pedigriul sportiv al modelului ADAM S este cât se poate de evident – designerii i-au conferit un aspect elegant, atât la interior, cât și la exterior. Bineînţeles că ADAM S integrează, de asemenea, sistemul sofisticat şi premiat IntelliLink al Opel, care asigură conectivitate şi aplicaţii de ultimă oră. Acest sistem infotainment este complet compatibil cu cele mai recente smartphone-uri ce utilizează Android sau Apple iOS, permiţându-le posesorilor modelului ADAM să rămână conectaţi permanent prin intermediul unei tehnologii sigure şi uşor de utilizat.

Noul Opel Mokka

De la începutul anului 2015, Opel Mokka va fi echipat cu noul motor turbo diesel 1.6 CDTI produs de Opel, ce dezvoltă o putere de 100 kW/136 cp. Deja denumit „dieselul silenţios”, motorul cu 4 cilindri extrem de compact va înlocui motorul diesel actual, cu cilindree de 1,7 litri, folosit pentru modelul Mokka.

Noul motor dezvoltă mai multă putere şi generează un cuplu mai mare, cu până la 6 cai putere, respectiv 20 Nm, în ciuda cilindreei mai scăzute, şi are consum de carburant redus în mod semnificativ. Motorul sprinten 1.6 CDTI face parte din noua generaţie a motoarelor diesel Opel, fabricate integral din aluminiu. Versiunea de 100 kW/136 cp atinge o valoare de 85 cp per litru, fără adversar în clasa sa de cilindree. Viteza maximă este de 191 km/h. Dieselul silenţios este, de asemenea, extrem de economic şi ecologic: datorită transmisiei manuale precise cu şase trepte de viteză Opel şi sistemului standard Start/Stop, modelul Mokka echipat cu motorul 1.6 CDTI consumă doar 4,1 l/100 km în regim mixt, emisiile având o valoare de numai 109 g de CO2/km.

În comparaţie cu versiunea anterioară cu cilindree de 1,7 litri, consumul este redus cu aproximativ 0,5 l/100 km, iar emisiile sunt mai mici cu 11 g de CO2/km. Acest nou motor diesel respectă cerinţele stricte ale standardului de emisii Euro 6. Alte elemente care contribuie la performanţele sale puternice şi ecologice sunt turbocompresorul cu geometrie variabilă, precum şi sistemul common-rail de injecţie a carburantului la înaltă presiune.

Utilizând instrumente de simulare de ultimă oră pentru inginerie asistată de calculator, precum şi diverse calcule de optimizare, proiectanţii au redus nivelul de zgomot şi vibraţiile, pentru o funcţionare rafinată a motorului.

Nivel ridicat de energie cu un consum redus de carburant: noul motor 2.0 CDTI din dotarea modelelor Opel Insignia şi Zafira Tourer

Disponibilă din 2015, noua generație a motorului turbo diesel de 2 litri de la Opel bifează orice cerință importantă. Având o putere de 125 kW/170 cp și un cuplu substanțial de 400 Nm, acesta va înlocui actualul motor diesel de 120 kW/163 cp din dotarea modelului Insignia şi unitatea de 121 kW/165 cp cu care este echipat modelul Zafira Tourer, care generează un cuplu maxim de 350 Nm. Deosebit de eficientul motor respectă standardul Euro 6, dezvoltă o putere cu aproape cinci procente mai mare și generează un cuplu cu 14% mai mare, reducând în același timp consumul de carburant și emisiile de CO2.

Un aspect la fel de important este că motorul este, de asemenea, impresionant de silențios și lin, ca urmare a concentrării ferme a mărcii pe măsurile de „proiectare a comportamentului acustic”, în vederea minimizării valorilor NVH (zgomot, vibrații, duritate). O chiulasă nouă din aluminiu, inclusiv adăugarea unui capac din plastic decuplat pentru arborii cu came, cu elemente de fixare separate și o garnitură de etanșare sporesc atenuarea zgomotului. Noul motor 2.0 CDTI are o funcționare ecologică, la parametrii unui motor pe benzină, datorită sistemului de reducere catalitică selectivă (SCR) BlueInjection de la Opel. BlueInjection este un sistem de post-tratare a gazelor de eșapament care îndepărtează oxizii de azot (NOx) din gazele evacuate de motor.

Cantităţi foarte mici de AdBlue®, un aditiv inofensiv compus din uree şi apă, sunt injectate în fluxul de gaze de eşapament, în amonte de catalizatorul SCR şi în aval de filtrul de particule diesel (DPF). Soluţia este transformată instantaneu în amoniac (NH3), care va fi absorbit de catalizatorul SCR. Oxidul de azot (NOx) din gazele de eşapament în trecere este transformat apoi selectiv, printr-o reacţie chimică cu amoniacul, în azot inofensiv şi vapori de apă.

Sursa: Opel.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...
watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice