Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


OMV introduce plinul în rate!

OMV introduce plinul în rate!

Benzinăriile OMV, controlate în România de Petrom, cea mai mare companie locală, şi-au anunţat clienţii, printr-un newsletter dat azi, că până pe 20 septembrie cumpărăturile din staţiile de distribuţie sub acest brand pot fi plătite şi în rate prin intermediul unui parteneriat cu Credit Europe Bank, prin CardAvantaj. OMV va introduce plinul în rate de când în România motorina costă mai mult decât în Germania. Sa consideram stirea o gluma buna, penibila sau de bun augur ?!

Această măsură vine în contextul în care vara este cel mai bun anotimp pentru vânzările de carburanţi datorită perioadei de concedii, dar mai ales pe fondul scumpirii accentuate a carburanţilor de la 1 aprilie din cauza introducerii taxei de 7 cenţi pe litru.

În acest moment, potrivit datelor publicate de Oil Bulletin, România are al nouălea cel mai scump litru de motorină din Uniunea Europeană, (1,412 euro pe litru) piaţa locală depăşind ţări cu puteri de cumpărare net superioare cum ar fi Germania, Belgia, Austria, Franţa sau Luxemburg. În cazul benzinei, datele din ultimul raport Oil Bulletin, din data de 04.08.2014, arată că un litru cumpărat din România (1,402 euro pe litru) este mai scump decât unul din Austria sau Polonia.

De altfel, imediat după ce măsura introducerii taxei de 7 cenţi pe litru, marii transportatori au anunţat că vor evita să-şi mai facă plinul în România.


Sursa: Ziarul Financiar.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice