Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Swift Sport a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt 2017

Noul Swift Sport a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt 2017

După ce noul Swift a avut premiera mondială la Geneva, Suzuki Motor Corporation a prezentat oficial noul Swift Sport la ediția a 67-a a Salonului Auto de la Frankfurt. Cea de-a treia generație a acestui model emblematic a beneficiat de o schimbare completă de design și a fost concepută să ofere senzații speciale șoferilor pasionați de mașini sport.

Noul Suzuki Swift Sport a avut premiera mondială marți, 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Cea de-a treia generație Swift Sport este mai ușoară, are un design mai agresiv, iar raportul cuplu-greutate împinge Swift Sport pe teritoriul hot hatch-urilor.

Greutatea a fost redusă cu 80 kg la doar 970 kg, iar cuplul maxim a crescut cu 70 Nm la 230 Nm. În același timp, noul Swift Sport are o direcție precisă și este mai manevrabil ca niciodată, toate aceste performanțe ducând noul Swift Sport la următorul nivel.

Imaginea atletică a modelului Swift Sport este întărită de grila față exclusivă, de bara de protecție și spoiler-ul față care îmbunătățesc substanțial aerodinamica mașinii. Partea din spate este scoasă în evidență de linia pragurilor și spoilerul spate care echilibrează aerodinamica mașinii, conferindu-i în același timp o imagine sportivă, imagine completată de jantele din aliaj pe 17 inch și de evacuarea dublă.

Interiorul mașinii stimulează toate simțurile șoferului. Calitatea materialelor, contrastul între culori și panoul de bord produc un impact vizual spectaculos, în timp ce scaunele cu un profil sport oferă un suport excelent șoferului, care poate controla astfel toată distracția în timp ce se află la volan.

Volanul are forma unui D iar învelișul din piele asigură o aderență excelentă. Nuanțele de negru și cusăturile roșii, elementele cromate și pedalierul din aliaj completează experiența sport a mașinii. Pe consola centrală, noul Swift Sport are un touchscreen de 7 inch compatibil prin Bluetooth® cu orice smartphone prin aplicațiile Apple CarPlay, Android Auto™ sau MirrorLink™*.

Ampatamentul mașinii este mai mare cu 20 mm decât la versiunea anterioară, în timp ce ecartamentul este mai mare cu 40 mm pe față și spate, ceea ce duce la o creștere a stabilității.

Menținând linia de design, care pune accent pe performanță și conectivitate emoțională, caroseria este mai joasă cu 15 mm și mai lată cu 40 mm, conferind mașinii o imagine și mai atletică.

Noul Swift Sport a fost construit pe platforma “HEARTECT”, o platformă Suzuki de ultimă generație care duce la creșterea performanțelor mașinii, prin reducerea greutății și o rigiditate foarte mare.

Noul Swift Sport este echipat cu motorul 1.4 BOOSTERJET, mai ușor cu 80 kg decât predecesorul său și un cuplu de 230 Nm, care transformă noul model într-un hot hatch veritabil. Motorul 1.4 BOOSTERJET pe benzină are un raport putere – consum excelent.

Noul turbocompresor ajută motorul să livreze un cuplu impresionant încă de la turații mici, în timp ce amplasamentul și injecția directă de combustibil optimizează consumul.

Suzuki Swift Sport este disponibil cu o cutie manuală cu 6 trepte preluată de pe versiunea anterioară și optimizată pentru a oferi o plăcere și mai mare la condus.

Noul sistem de suspensie cu care este echipat Swift Sport oferă o stabilitate mai mare și un raspuns mult mai dinamic.
Noul Swift Sport nu vine doar cu performanțe îmbunătățite, ci și cu o serie de echipări de siguranță activă și pasivă precum sistemele Advanced Forward Detection, Dual Sensor Brake Suppor sau Lane Departure Warning.

Culoarea de lansare a noului model este “Champion Yellow”, culoare derivată din cea a modelului de uzină care a concurat în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat juniorilor. În total, Swift Sport va fi disponibil în șapte culori, inclusiv noile Burning Red Pearl Metallic și Speedy Blue Metallic, introduse pe toată gama Swift.

Noul Swift Sport va fi disponibil și în România începând cu prima parte a anului viitor.

Video: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice