Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Noul BMW X5 Security Plus, securitate si facilitati la superlativ

Noul BMW X5 Security Plus, securitate si facilitati la superlativ

BMW Group va prezenta o varietate din actuala gamă extinsă de automobile de urgenţă şi cu destinaţie specială, care sunt utilizate de poliţie şi alte servicii de siguranţă publică.

Organizat din doi în doi ani, evenimentul GPEC (General Police Equipment Exhibition & Conference) este cel mai mare târg din Europa destinat exclusiv acestei industrii, care prezintă echipamente de poliţie şi tehnologie de securitate.

În calitatea sa de eveniment important pentru industrie şi tehnologie, această a opta ediţie GPEC va oferi o platformă internaţională de comunicare pentru vizitatorii din poliţie şi alte servicii de siguranţă publică. Ultima ediţie, GPEC 2012, a atras peste 6 500 de vizitatori din 59 de ţări şi aproape 500 de expozanţi naţionali şi internaţionali din 29 de ţări de pe cinci continente.

BMW X5 Security Plus: nivel de protecţie balistică VR 6 şi calităţi şi performanţe dinamice remarcabile

Pentru ca personalităţile publice importante, politicienii şi persoanele fizice expuse riscului să beneficieze de protecţie totală împotriva atacurilor violente, BMW oferă cea de-a treia generaţie a vehiculelor de securitate bazată pe cel mai nou model BMW X5. BMW X5 Security Plus (VR 6 – BRV 2009) prezentat la Leipzig are o celulă a pasagerilor blindată, care oferă protecţie pentru până la patru pasageri şi care poate rezista chiar şi unui atac cu AK-47. Pentru a preveni pătrunderea glonţului, modelul dispune de articulaţii sigilate, care oferă protecţie în zonele critice precum de jur-împrejurul uşilor sau acolo unde panourile se unesc cu montanţii caroseriei. Sticla de securitate special dezvoltată pentru nivelul de protecţie VR 6 este rezistentă şi la atacul cu arme contondente. Stratul de policarbonat protejează interiorul de cioburi.

BMW X5 Security Plus combină protecţia eficientă a pasagerilor, confortul şi spaţiul cu performanţele dinamice, agilitatea şi versatilitatea specifice modelelor BMW X. În calitate de cel mai spaţios automobil BMW de urgenţă, BMW X5 nu numai că oferă un nivel foarte generos de spaţiu pentru pasageri, ci şi un portbagaj cu o capacitate de aproximativ 640 de litri pentru stocarea echipamentelor speciale. Manevrabilitatea superioară se datorează motorului V8 pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ce dezvoltă 330 kW/450 CP. În combinaţie cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, motorul asigură că noul automobil de securitate poate fi controlat mereu în condiţii de siguranţă, chiar şi în condiţii critice – atât pe şosele, cât şi în regim off road. Suplimentar, şasiul, sistemele electronice de gestiune şi sistemul de frânare au fost adaptate la masa mai mare a automobilului.

Astfel, performanţele BMW X5 Security Plus sunt la acelaşi nivel cu cele ale unui model obişnuit, ceea ce asigură manevrabilitate fără efort şi în situaţiile cotidiene obişnuite. În astfel de situaţii, dotările de securitate sunt integrate atât de discret încât modelul este aproape imposibil de diferenţiat de un model de serie, chiar şi pentru ochiul unui specialist.

Anvelopele run-flat permit ca automobilul să se deplaseze chiar şi în cazul pierderii totale a presiunii – de exemplu, dacă pneul este împuşcat sau perforat la trecerea peste obiecte ascuţite. Un sistem de intercomunicaţie permite pasagerilor să comunice cu persoanele din afara automobilului chiar şi atunci când uşile şi geamurile sunt închise, în timp ce funcţia de alarmă de asalt blochează automat geamurile şi uşile şi emite semnale de alarmă sonoră şi vizuală. Comenzile acestui sistem sunt localizate pe consola centrală, sub un capac.

Premieră mondială: targă de elicopter în BMW X5 Security

Tot la expoziţia GPEC de la Leipzig va fi expus şi un model BMW X5 Security ce beneficiază de nivel de protecţie VR 4 – BRV 2009. Acest automobil beneficiază de o dotare specială: o targă de elicopter, care permite transportarea rapidă şi în siguranţă la spital a unei persoane protejate sau la un elicopter de salvare într-un caz de urgenţă medicală. Deoarece transportul pacientului cu elicopterul sau pe şosea poate duce la o sarcină foarte localizată, targa este concepută să ofere rezistenţă maximă şi masă minimă. În acelaşi timp, acest echipament de salvare este sigur şi simplu de utilizat de către personalul de securitate, medici şi echipele de salvare.

În perioada 9-11 septembrie 2014, în cadrul Salonului Internaţional GPEC (General Police Equipment Exhibition and Confrence) 2014 de la Leipzig, BMW Group va prezenta o varietate din actuala gamă extinsă de automobile de urgenţă şi cu destinaţie specială, care sunt utilizate de poliţie şi alte servicii de siguranţă publică.

Sursa: BMWCartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...
watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice