Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda 3 editia 2017 pune accentul pe tehnologie și confort


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Noua Mazda 3 editia 2017 pune accentul pe tehnologie și confort

Producția Mazda3, cel mai bine vândut model al producătorului japonez, a trecut recent de 5.150.000 de unități. Versiunea 2017 a generației actuale a compactei aduce o serie de îmbunătățiri tehnologice, cum este noul sistem G-Vectoring Control, estetice și de confort, care susțin și mai mult plăcerea de a conduce și spirtiul Jinba Ittai, de unitate între mașină și șofer.

Mazda3 2017 a fost primul model care integrează sistemul G-Vectoring Control (GVC), prima tehnologie din gama SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Sistemul variază cuplul motor pentru a optimiza sarcina pe fiecare roată şi a asigura o manevrabilitate mai precisă și un confort îmbunătățit.

Noutățile la exterior sunt date de grila revizuită, care are acum un aspect tridimensional mai pronunțat, oglinzi redesenate, faruri și proiectoare de ceață cu tehnologie LED și un design nou și jante noi de aliaj de 18 inci, care pot fi comandate cu două variante de finisaje, argintiu și argintiu închis, iar în cazul versiunii hatchbak spoilerul spate a fost redesenat. Clienții au la alegere 9 culori, dintre care 2 complet noi: Gri Machine, nuanță premium cu un efect vizual spectaculos și Albastru Eternal.

La interior, filosofia Mazda centrată pe șofer a evoluat odată cu versiunea Mazda3 2017, cu accent pe confort, calitate și ergonomie. Volanul are butoane redesenate și în funcție de nivelul de echipare, poate fi încălzit, iar sistemul de Head Up Display și instrumentarul de bord au fost îmbunătățite, în timp ce consola centrală este mai aerisită mulțumită adoptării frânei electrice. Head Up Display-ul este de acum color, mai luminos și mai ușor de citit de la distanță, iar ecranul cu informații de pe cadranul de bord are o imagine cu o calitate ridicată. Variantele de tapițerie au fost, de asemenea, diversificate, cu materiale noi printre care și piele de culoare deschisă. Ecranul principal, de 7 inci, a primit funcții noi, cum ar fi afișarea informațiilor referitoare la energia acumulată din frânare de sistemul i-ELOOP, la performanțele sistemului i-stop și la monitorizarea economiei de combustibil.

Mazda3 2017 este disponibilă cu mai multe variante de motorizare: două SKYACTIV-D diesel, de 105 CP și unul biturbo de 150 CP, dar şi trei motoare uşoare SKYACTIV-G, pe benzină, de 100 CP, 120 CP și 165 CP. Toate motoarele respectă normele Euro 6 și pot fi cuplate fie la o transmisie manuală SKYACTIV-MT fie la una automată SKYACTIV Drive, fiecare cu 6 viteze.

Motoarele SKYACTIV-D, beneficiază de trei noi tehnologii: High-Precision DE Boost Control, pentru un control și mai precis al propulsiei, ceea ce va îmbunătăți și răspunsul oferit de accelerație, Natural Sound Smoother, o inovație ce reduce detonațiile specifice motoarelor diesel și Natural Sound Frequency Control, complementară celei de-a doua, care atenuează trei benzi de frecvență unde apar zgomote în cazul motoarelor diesel.

Versiunea Mazda3 2017 propune și un pachet bogat de echipări de siguranță din gama de tehnologii i-ACTIVSENSE. Modelul integrează o cameră specială pentru partea din față, care îmbunătățește caracteristicile sistemelor Advanced SCBS și SBS care acționează automat pentru încetinirea sau oprirea mașinii în cazul în care șoferul nu reacționează când apar obstacole în fața autoturismului. În plus, camera ajută sistemul Traffic Sign Recognition, care permite citirea informațiilor de pe unele semne rutiere și sistemul de faruri LED adaptive ALH.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice