Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer

BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer oferă spaţiu amplu, versatilitate impresionantă, confort excelent şi calităţi dinamice pentru care marca este renumită. Echipate şi cu cea mai nouă generaţie de motoare, modelele BMW din segmentul Sports Activity Tourer (SAT) al clasei compacte premium vor fi disponibile începând cu luna martie 2018. Partea frontală restilizată oferă un plus de impact asupra aspectului sportiv al modelelor, generaţia nouă de motoare oferă mai multă putere combinată cu niveluri ridicate de eficienţă, iar gama largă de servicii de conectivitate şi sisteme de asistenţă este lider în acest segment. Produse la Leipzig (Active Tourer) şi Regensburg (Gran Tourer), peste 380.000 de unităţi ale celor două modele au fost construite de la lansarea pe piaţă din 2014 şi finalul anului 2017. Cea mai mare piaţă a acestora este Germania, urmată de China şi alte ţări din Uniunea Europeană. Peste 70% din clienţi sunt noi pentru marcă, ceea ce înseamnă un potenţial mare de dezvoltare pentru marcă.

La prima vedere, cea mai evidentă caracteristică de identificare a noilor BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer este grila radiatorului semnificativ mai mare, care le oferă prezenţă semnificativ mai mare şi putere expresivă. Spoilerul faţă este dominat de o priză de aer mare, finisată în negru, care este divizată în trei secţiuni şi al cărei efect este accentuarea lăţimii automobilului. Noile proiectoare de ceaţă LED opţionale au fost încorporate în prizele de aer exterioare (nu şi la modelele PHEV). Farurile – în aranjamentul circular dublu familiar – sunt disponibile şi ele cu opţiunea de tehnologie LED sau LED adaptivă cu fază lungă antiorbire. La spate, ţevile de eşapament ale evacuării au acum o secţiune transversală mai mare, de 90 de milimetri. Acum, în urma actualizării modelului, toate modelele cu motorizare cu patru cilindri au două ţevi de eşapament.

Designul BMW Seria 2 Active Tourer/BMW Seria 2 Gran Tourer vine cu o prezenţă mai puternică atunci când este ales noul pachet M Sport. În acest caz, spoilerul faţă cu design dinamic este alcătuit din trei secţiuni, cu inserţii negre lucioase care încadrează prizele de aer exterioare. Difuzorul spate oferă un design distinctiv, cu o inserţie în Dark Shadow care accentuează lăţimea automobilului.

Sunt disponibile 13 culori pentru exteriorul BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer – două dintre acestea sunt nemetalizate (Alpine White şi Black), iar 11 sunt metalizate. Culorile Sunset Orange şi Jucaro Beige sunt noi, în timp ce finisajul Estoril Blue este rezervat modelelor echipate cu pachetul M Sport. Totodată, şase designuri de jante au fost adăugate gamei de jante din aliaj uşor, care acum au dimensiuni cuprinse între 16 şi 19 ţoli (jantele de 19 ţoli sunt disponibile ca accesoriu special din luna iulie 2018).

Odată cu actualizarea modelului, automobilele echipate cu transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, sau cu Steptronic cu opt trepte beneficiată de noul selector de viteze electronic. Iar scaunele sunt acum mult mai confortabile datorită şezutului lărgit pentru scaunul standard şi materialelor noi de tapiţerie pentru scaunele din faţă. În total, 24 de combinaţii sunt disponibile pentru capacele scaunelor, inclusiv stofă, stofă/Sensatec, piele Alcantara şi Dakota. Noutăţi în selecţie sunt combinaţiile de tapiţerie stofă/Sensatec cu accente gri sau portocalii (Sport Line), precum şi scaunele acoperite cu piele Dakota în nuanţă Mocha. Benzile decorative pentru interior din aluminiu, Fineline sau finisajele decorative în negru lucios, cu benzi de accent în Chrome, oferă o varietate de alte opţiuni de personalizare. Pe lângă specificaţiile de bază, clienţii pot alege şi variantele pachetelor Luxury Line, Sport Line şi M Sport.

În ciuda exteriorului compact (lungime 4,35 m), noul BMW Seria 2 Active Tourer continuă să ofere spaţiu generos pentru cinci persoane, o poziţie înălţată a şezutului şi o vizibilitate generală foarte bună. Datorită ampatamentului de 2,67 metri, pasagerii se bucură de spaţiu amplu pentru picioare şi beneficiază de un acces facil. Portbagajul are un volum de 468 litri (la PHEV, 400 litri) şi poate fi extins la o capacitate maximă de 1.510 litri (la PHEV, 1.350 litri) fie prin glisarea înainte/înapoi a banchetei, fie prin rabatarea secţiunilor spătarului, divizabil în raportul standard 40:20:40. BMW Seria 2 Gran Tourer măsoară 4,57 metri în lungime, cu un ampatament de 2,78 metri. Până la trei scaune pentru copii pot fi montate unul lângă celălalt pe banchetă, în timp ce rândul al treilea, disponibil opţional, măreşte capacitatea la şapte locuri şi poate fi strâns în podea atunci când nu este necesar. Capacitatea portbagajului variază între 645 şi 1.905 litri, în funcţie de aranjamentul scaunelor.

Există un portofoliu larg de motoare cu trei şi cu patru cilindri pentru BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer, precum şi o opţiune plug-in hybrid pentru BMW Seria 2 Active Tourer. Motoarele sunt combinate cu trei versiuni de transmisie: o cutie de viteze manuală cu şase trepte, noua transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, care îşi face debutul în această gamă şi o transmisie Steptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală BMW xDrive inteligentă este şi ea disponibilă. Puterea maximă pentru BMW Seria 2 Active Tourer variază între 80 kW/109 CP şi 170 kW/231 CP (consum de combustibil: 6,4-2,3 l/100 km, emisii CO2: 147-52 g/km)*, iar pentru BMW Seria 2 Gran Tourer între 80 kW/109 CP şi 141 kW/192 CP (consum de combustibil: 6,3-4,4 l/100 km, emisii CO2: 143-116 g/km)*. Toate motoarele pe benzină şi diesel – care dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo şi aparţin familiei de motoare BMW EfficientDynamics – au fost revizuite complet.

Din vara anului 2017, cea mai recentă generaţie de motoare diesel şi pe benzină a fost inclusă treptat în întregul portofoliu de modele al BMW Group şi va fi disponibilă şi pentru BMW Seria 2 Active Tourer/Gran Tourer din martie 2018. Noile motoare deschid drumul pentru reduceri de până la 5% ale consumului şi emisiilor, în timp ce puterea este crescută cu până la 5 kW/7 CP, iar cuplul motor cu până la 10 Nm. Principalele modificări sunt următoarele: colectorul de evacuare şi turbocompresorul integrat în interior sunt plasate împreună în chiulasă, ceea ce permite ca dinamica fluxului gazelor de eşapament recirculate să fie utilizată pentru un efect foarte bun, presiunea mai mare a combustibilului în timpul injecţiei, optimizarea gestiunii termice (tehnologie de răcire separată), arborii de echilibrare noi pentru motoarele cu trei cilindri şi arborele cotit mai uşor cu un kilogram pentru propulsoarele cu trei şi cu patru cilindri contribuie şi ele le îmbunătăţirea eficienţei. Turbocompresorul şi injecţia directă common-rail pentru motoarele diesel – ambele, componente importante – au fost şi ele revizuite. Sistemul supraalimentării cu două turbocompresoare utilizare acum la toate motoarele diesel cu patru cilindri, face ca propulsoarele să fie mai receptive şi mai eficiente. Acesta aspect este ajutat suplimentar de tehnologia îmbunătăţită a senzorilor de injecţie şi de regândirea recirculării gazelor de eşapament. Toate motoarele diesel vin echipate cu sistem SCR (Reducere Catalitică Selectivă), care scade nivelul de oxizi de azot din gazele de eşapament prin injectarea unei soluţii cu uree (AdBlue) pentru reducerea semnficativă a emisiior de noxe.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer oferă o combinaţie de sportivitate, economie de combustibil şi caracter practic cotidian care este inegalabilă în acest segment. Capcitatea utilă a bateriei a crescut de la 5,7 kWh la 6,1 kWh. Consumul mediu mixt este de 2,5-2,3 l/100 km, cu un nivel al emisiilor CO2 de 57-52 g/km**. Trenul de rulare oferă automobilului o autonomie electrică de până la 45 de kilometri**, motorul BMW TwinPower Turbo cu trei cilindri înzestrându-l cu performanţe sportive pe orice distanţă. Puterea de 100 kW/136 CP produsă de motorul termic de 1,5 litri este transmisă către puntea faţă prin intermediul transmisie Steptronic cu şase trepte, în timp ce motorul electric de 65 kW/88 CP acţionează roţile spate. Aceasta face ca puterea totală a sistemului să fie de 165 kW/224 CP, iar cuplul motor maxim să ajungă la 385 Nm.

BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer sunt susţinute amândouă de arhitectura cu tracţiune faţă a BMW. Cel mai puternic model din gamă, BMW 225i xDrive Active Tourer (170 kW/231 CP), vine echipat standard cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive (consum de combustibil: 6,4-6,1 l/100 km, emisii CO2: 147-139 g/km)***. Acesta oferă toate beneficiile tracţiunii integrale, inclusiv transmisie optimă a puterii când se accelerează şi se abordează virajele, siguranţă supremă a manevrabilităţii şi aderenţă maximă în condiţii de iarnă şi drum ud. Modelele diesel 218d şi 220d sunt disponibile opţional cu BMW xDrive atât pentru Active Tourer, cât şi Gran Tourer (consum de combustibil: 5,2-4,7 l/100 km; emisii CO2: 137-124 g/km)**.

Conceptul BMW ConnectedDrive integrat include perfect BMW Seria 2 Active Tourer/Seria 2 Gran Tourer în stilul de viaţă digital al utilizatorului.

Pentru aceasta, ambele modele sunt echipate cu cea mai recentă generaţie a conceptului de operare inovator iDrive (disponibil începând cu luna iulie 2017). Atunci când se comandă sistemul de navigaţie opţional, ecranul central de înaltă rezoluţie, de 6,5 ţoli (16,51 cm) sau 8,8 ţoli (22,35 cm), acesta vine cu funcţie touchscreen. De asemenea, pe lângă sistemul iDrive de ultimă generaţie disponibil standard, conducătorii au opţiunea de a folosi Touch Controller (Navigation Plus) sau control vocal inteligent.

Sistemele de asistenţă disponibile ca parte a pachetului Driving Assistant Plus includ Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţia Stop & Go, care permite automobilului să menţină automat ritmul cu fluxul de trafic la viteze de până la 140 km/h. Sistemul se adaptează la schimbările din trafic prin frânarea sau accelerarea automobilului şi menţine continuu distanţa de siguranţă stabilită faţă de vehiculele din faţă. De asemenea opţional, Driving Assistant are atât funcţia de avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning), cât şi City Braking, care frânează automat la viteze de până la 60 km/h ca reacţie la o coliziune iminentă cu un automobil, o motocicletă sau un pieton.

Sursa: BMW Romania

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice