Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI prezintă Scissor Doors

Cu noua opţiune de echipare “Scissor Doors”, marca britanică permite clienţilor săi beneficieze de un acces mai uşor în automobilele MINI chiar şi în cele mai strâmte locuri de parcare.

Disponibilă iniţial doar pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Paceman şi noul MINI Cabriolet, această opţiune va deveni disponibilă şi pentru MINI Hatch cu cinci uşi, MINI Clubman – model cu şase uşi – şi MINI Countryman cu începere de la gama de modele 2017, la un preţ de 1.959 de euro.

“Uşile Foarfece” se bazează pe un concept de caroserie extrem de rafinat, care cuprinde două uşi-aripă ce se deschid vertical. Astfel se oferă o soluţie perfectă faţă de prolemele tot mai mari cu spaţiile de parcare – în special în parcările supraetajate.

Prin aplicarea principiului de dezvoltare “utilizarea inteligentă a spaţiului” şi utilizarea uşilor-aripă activate electrohidraulic, este posibilă reducerea lăţimii spaţiului de parcare necesar – inclusiv a spaţiului necesar pentru accesul conducătorului şi a pasagerului din faţă – cu aproape 30%, de la 2.681 la doar 1.930 de milimetri. Cu o lăţime a automobilului de 1.727 de milimetri, MINI Hatch cu trei uşi este potrivit pentru aproape orice loc de parcare, indiferent cât de îngust este, şi permite accesul convenabil pentru conducător şi pasageri.

Din punct de vedere ingineresc, conceptul uşilor-aripă a fost echipat standard cu numeroase dotări de confort şi are o serie de pregătiri tehnice pentru instalarea ulterioară a noilor tehnologii. Conform lui Dalf Rietmann, director de gestiune a echipamentelor speciale cu MINI, “uşile pot fi deschise şi închise standard prin control de la distanţă. În combinaţie cu Comfort Access, care se poate comanda contracost, MINI poate fi deschis şi închis prin intermediul unui buton de pe mânerul uşii fără a fi necesară utilizarea controlului de distanţă. De exemplu, este suficientă păstrarea cheii de pornire în buzunarul utilizatorului. În viitor, ideea este de a permite deschiderea şi închiderea automobilului prin intermediul unui smartphone cu ajutorul aplicaţiei MINI Excitement”.

“Pentru a se obţine maximum de siguranţă, uşile-aripă nu numai că vor dispune de elemente de protecţie foarte rigide la impact lateral”, spune Malph Rahler, director pentru inovaţie în producţia MINI, “ci şi un sistem pirotehnic de deschidere de urgenţă cunoscut drept «Pyrotechnic Emergency Exit» (Ieşire de Urgenţă Pirotehnică), sau PEE pe scurt”. Propulsori puternici asigură faptul că uşile sunt sablate în mod fiabil în milisecunde în cazul unei urgenţe, oferind echipelor de salvare acces rapid la pasageri.

Sursa: BMW

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice