Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI continua implicarea in Raliul Dakar pana in 2017


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

MINI continua implicarea in Raliul Dakar pana in 2017

MINI va juca în continuare un rol important în Raliul Dakar. Cu numai 26 de zile înainte de startul competiţiei din 2015 (4-17 ianuarie), Jochen Goller, Senior Vice President MINI, a anunţat extinderea progamului mărcii pentru Raliul Dakar până în 2017.

„Raliul Dakar este competiţia supremă pentru piloţi şi echipe, ceea ce o face una dintre cele mai palpitante evenimente din lumea motorsportului. MINI a abordat această provocare unică cu mult succes în ultimii ani. Dakar a oferit mărcii oportunitatea unică de a crea o legătură cu fanii de oriunde din lume, cu pasionaţii Dakar şi cu cei care privesc dincolo de statistici şi rezultate şi se bucură de locuri fascinante şi exotice. Aceste motive strategice precum şi dorinţa constantă de a ne îmbunătăţii, stau la baza deciziei esenţiale de a extinde angajamentul pentru Dakar dincolo de 2015, în 2016 şi 2017, împreună cu partenerul nostru strategic în motorsport, X-raid. În ultimele trei ediţii Dakar, MINI ALL4 Racing, cu calităţile sale esenţiale – performanţă, fiabilitate şi agilitate, s-a dovedit concurentul principal. Obiectivul nostru pentru 2015 este să obţinem acelaşi rezultat la echipe ca în 2014”, a explicat Goller.

Parteneriatul dintre X-raid şi MINI a început în 2010. Anul următor, echipa germană a înscris în Dakar primele modele MINI ALL4 Racing, bazate pe proaspăt lansatul MINI John Cooper Works Countryman. În 2012, la un an de la debut, MINI ALL4 Racing obţinea prima victorie şi repeta performanţa în 2013 şi 2014. La ediţia din acest an, în ianuarie, se impunea Joan „Nani” Roma alături de o performanţă de echipă remarcabilă: podiumul era integral acaparat de MINI şi un total de 7 modele terminau în primele 10 clasate.

În ediţia din 2015, 10 MINI ALL4 Racing, cu echipaje din 12 ţări, vor participa la această aventură spectaculoasă, Raliul Dakar, iar Joan „Nani” Roma va intra în luptă pentru titlu. „Raliul Dakar este o competiţie foarte dificilă. Sunt mulţi concurenţi noi puternici pe lista de start. Dar MINI şi X-raid au o experienţă foarte bogată şi, prin MINI ALL4 Racing o maşină foarte rapidă şi fiabilă. Nu există dubii că suntem capabili să câştigăm, indiferent cine sunt concurenţii noştri” a declarat Roma.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice