Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda incepe productia noului MX-5, cel mai bine vandut roadster din lume

Mazda incepe productia noului MX-5, cel mai bine vandut roadster din lume

Mazda Motor Corporation a început astăzi în Japonia producția noii generații Mazda MX-5 roadster. Modelele care vor fi produse la fabrica Ujina Nr. 1 în Hiroshima sunt destinate inițial pieței interne, unde vânzările sunt programate să înceapă în luna iunie. MX-5 urmează apoi să fie lansată progresiv în alte regiuni, iar în Europa va sosi în toamnă.

A patra generație a renumitului model cu două locuri întruchipează perfect filosofia de inginerie a autovehiculelor Mazda: plăcerea de a conduce. Motto-ul de dezvoltare a fost “Inovație pentru consecvenţă”, deoarece Mazda și-a dorit să mențină Jinba Ittai (“unitatea dintre călăreț și calul său”), un element care a definit întotdeauna MX-5, şi în același timp să respecte cerințele mai riguroase de siguranță și de eficiență.

Noul model este cel mai ușor MX-5 după prima generație și primul cu tehnologia SKYACTIV, în Europa fiind disponibil cu două motoare ușoare, ultra-eficiente, pe benzină de 130CP și 160CP. Dotările suplimentare includ designul sportiv KODO – Soul of Motion, cel mai mic centru de greutate de până acum pentru un model MX-5 și un interior orientat către ocupanții mașinii, optimizat pentru utilizarea decapotată a autovehiculului. Totodată, este disponibil cu sistemul de conectivitate smartphone MZD Connect și cu o gamă de tehnologii de siguranță activă i-ACTIVSENSE și de prevenire a accidentelor.

Lansată în 1989, MX-5 a reînviat imediat piața mașinilor sport ușoare accesibile. După 26 ani și aproape 200 de premii, legenda continuă să fie o prezență puternică. Producţia a depășit 950.000 de unități în ianuarie, iar Mazda continuă să dețină recordul Guinness World Record pentru cea mai bine vandută mașină sport cu două locuri din toate timpurile.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice