Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Locul 1 la N1 în Trofeul Sinaia obținut de Dominic Marcu

Locul 1 la N1 în Trofeul Sinaia obținut de Dominic Marcu

Drumul spre succes te obligă la ieșirea masivă din zona de confort. Pentru a reuși este nevoie de efort, pregătire specifică și o strategie coerentă. Dominic Marcu a reușit să creeze o strategie care i-a adus locul întâi la clasa 1 a grupei N în Trofeul Sinaia alături de o echipă tânără și determinată.

“Am așteptat cu emoție Trofeul Sinaia, singura etapă din actualul campionat desfașurată pe un traseu stradal. Îmi plac foarte mult traseele virajate care necesită atenție și îndemnare. Cu fiecare urcare am reușit să-mi îmbunătățesc timpii, așa cum ne-am propus încă de la începutul competiției. Totul părea să fie perfect, așa cum mi-am planificat,” a declarat Dominic.

Ultima manșă din prima zi i-a adus și o problema tehnica. O planetară ruptă și o cutie de viteză cu probleme l-au pus în fața dilemei de a continua sau nu concursul, acasă în fața propriilor fani.

Le-am oferit mecanicilor o noapte alba. Am avut mari emoții și nu am reușit să mă odihnesc suficient din cauza temerii că nu voi fi prezent la start. Dimineața, oboseala de pe fața mecanicilor și zâmbetul din privirea lor mi-a fost îndeajuns să înteleg că au găsit o soluție. M-am prezentat la start cu o cutie de viteze de stradă, cu rapoarte lungi. Am rememorat ce mi-a spus Claudiu David . Asta am și făcut și am câștigat. Cu și mai mare bucurie am urcat pe podium, alături de mine s-a aflat primarul orașului Sinaia, domnul Vlad Oprea, omul care a fost prezent la toate edițile Trofeului Sinaia și care împreuna cu David Claudiu a renăscut competițiile automobilistice la Sinaia. Îi mulțumesc lui Claudiu David și echipei GoRace pentru tot ce au făcut. Îmi propun sĂ particip la etapele de viteză în coastă din acest sezon, iar anul viitor îmi doresc un sezon complet,” a adăugat Dominic Marcu.

Efortul și succesul lui Dominic au fost susținute de: Nargila Grill&Bar, Everest Ropack, Olympus, Signum personalizari, Emotions by motion, Pensiunea Casa Mica Bucuresti, Expodisplay, Racing Tunning Shop, Freshprint, Optiplaza, Gravity Adventure, Mediapress Advertising, Autostiri.ro.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice