Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jan Ptacek, noul Director General al Renault Commercial Roumanie

Jan Ptacek, noul Director General al Renault Commercial Roumanie

Începând de la 1 septembrie 2014, Jan Ptacek va ocupa funcţia de director general al Renault Commercial Roumanie, entitate care asigură comercializarea pe piaţa din România a mărcilor Dacia, Renault şi Nissan.

Jan Ptacek îi urmează în acest post lui Thomas Dubruel, care preia funcţia de director general adjunct al Renault MAIS (filiala de distribuţie a Grupului Renault din Turcia).

În vârstă de 44 de ani, de naţionalitate cehă, Ptacek are o experienţă de două decenii în cadrul Grupului Renault, ocupând în primii ani de carieră funcţii în marketing şi managementul reţelei comerciale din Republica Cehă şi apoi din Franţa.

În 2003 preia funcţia de director de Marketing al mărcii Dacia, coordonând, în acea perioadă, lansarea modelului Logan.

La sfârşitul anului 2004 se întoarce la Paris, în cadrul Direcţiei de Strategie şi Marketing a Grupului. În calitate de director al Gamei Comerciale Entry va avea, timp de patru ani, responsabilitatea strategiei de marketing a gamei Entry şi a mărcii Dacia.

În 2008 este numit director de Marketing al mărcii Renault pentru Rusia și regiunea Eurasia.

La sfârșitul anului 2012 devine director general al filialei comerciale Renault din Ucraina.

Jan Ptacek privește cu emoție revenirea în România, țară de care se simte legat după atâția ani în care cariera sa s-a împletit cu renaşterea şi cu evoluţia mărcii Dacia.

Am petrecut o parte fascinantă a carierei mele lucrând la acest proiect frumos care se numeşte Dacia. Sunt nerăbdător să revin la Bucureşti şi să continui aceste eforturi alături de echipele din România”, a declarat Jan Ptacek, director general Renault Commercial Roumanie


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice