Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford confirmă noul Ford Focus RS; noua echipă globală va lansa peste 12 vehicule

Ford confirmă noul Ford Focus RS; noua echipă globală va lansa peste 12 vehicule

Ford a confirmat că va lansa un nou Focus RS –versiunea sportivă de top a celui mai bine vândut model din lume. Compania a anunţat că noul RS va fi disponibil în premieră pentru clienţii de pe principalele pieţele din întreaga lume.

De asemenea, Ford a anunţat că noul Focus RS este unul din cele peste 12 vehicule de înaltă performanţă care vor fi disponibile pentru entuziaştii din toată lumea până în 2020. Această strategie face parte din planul companiei de a lansa mai multe vehicule, piese şi accesorii de înaltă performanţă în întreaga lume, mai rapid prin noua echipă globală – Ford Performance.

„Compania Ford rămâne dedicată inovaţiei prin performanţă”, a declarat Raj Nair, vicepreşedintele grupului Ford, divizia Global Product Development. „Prin echipa noastră globală Ford Performance care se va ocupa de vehiculele şi piesele de înaltă performanţă, putem lansa mai rapid pe piaţă produse şi accesorii care satisfac nevoile clienţilor din toată lumea, atât pe şosea cât şi pe pistă”.

Ultimul Focus RS a fost lansat în anul 2009 şi are o istorie bogată de excelenţă auto care datează de la crearea primului Ford RS în 1968.

Pentru a purta sigla RS, aceasta trebuie să fie o maşină fără compromisuri, care poate oferi performanţă excepţională pe pistă şi un stil de conducere excelent pe şosea”, a declarat Nair.

Pe lângă faptul că îi vor mulţumi pe entuziaşti, vehiculele precum Focus RS contribuie la implementarea planului One Ford al companiei pentru dezvoltare profitabilă, excelenţa produselor şi inovaţie. Vânzările de vehicule de înaltă performanţă au crescut în toată lumea –cu 14% în Europa, respectiv 70% în SUA, din anul 2009.

Vehiculele performante precum Fiesta ST şi Focus ST sunt dotate cu motorul Ford EcoBoost, care a câştigat numeroase premii. De la introducerea motorului EcoBoost în 2009, Ford a produs peste 2 milioane de motoare EcoBoost la nivel global.

EcoBoost este un exemplu solid al manierei în care folosim tehnologia şi partea de inginerie în cadrul companiei, asigurându-ne astfel că vehiculele noastre se conduc cu plăcere – nu doar linia de produse Ford Performance”, a declarat Nair. „De la agilul Fiesta la pick-up-urile rezistente şi modelele de curse, produsele noastre beneficiază de inovaţiile pe care le testăm pe pistă, la limitele superioare ale performanţei”.

Noua organizaţie Ford Performance uneşte echipele RS, Ford SVT şi Ford Racing la nivel global, funcţionând ca un laborator de inovaţie şi de testare pentru crearea unor vehicule, piese, accesorii şi experienţe performante pentru clienţi.

Aceasta include dezvoltarea de inovaţii şi tehnologii în aerodinamică, reducerea greutăţii, electronică, performanţa grupurilor motopropulsoare şi eficienţa consumului de combustibil, care pot fi aplicate pe larg în portofoliul de produse Ford.

În plus faţă de circuitele de curse din toată lumea, echipa va dezvolta noi vehicule şi tehnologii la centrele de inginerie Ford pe plan global şi la noul centru tehnic din Charlotte, North Carolina. Acest centru de ultimă generaţie ajută echipa să livreze inovaţii şi instrumente avansate atât pentru vehicule de înaltă performanţă, cât şi pentru celelalte modele.

Organizaţia Ford Performance va fi condusă de Dave Pericak, care a fost numit director al diviziei Global Ford Performance.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice