Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Endurocross Rasnov, etapa a IV-a

Endurocross Rasnov, etapa a IV-a

Grigoroşcuţă Bogdan, debut pe podiumul Clasei C

Sambata 02 noiembrie s-a desfasurat a IV-a etapa de Endurocross din cadrul Campionatului National Individual al Romaniei.  Competitia s-a desfasurat pe traseul amenajat pe dealul Dumbrava Mica la iesirea din Rasnov, in apropierea drumului national spre Predeal.

La ultima etapa din acest sezon competitional au luat startul 27 de sportivi. Raiderii s-au duelat roata la roata pe un traseu care nu a creat mari probleme de aderenta. Doi piloti au debutat la etapa de la Rasnov. Fara indoiala, surpriza acestei etape este clasarea debutantului Grigoroşcuţă Bogdan de la Jitsu Motorsport Zărneşti pe prima treapta la Clasa C.

Traseul este format din doua parti, o parte asemanatoare cu cea de motocros si o parte de enduro. Imbinarea acestor doua trasee ofera pilotilor si spectatorilor un adevarat spectacol, prin saritoarelor oferite de la  motocross si prin navigare dupa semnele de la enduro. Este o competitie unde indemanarea se imbina cu agilitatea, efortul si atentia. Este locul unde sportivii dobandesc experienta competitionala, unde isi verifica si dezvolta aptitudinile si atitudinile. Indemanarea si cunostintele dobandite in acest tip de competitie le va fi de folos in ceea ce vor face mai departe. Ne face placere sa vedem debutul raiderilor in aceasta competitie si sa le urmarim evolutia si rezultatele obtinute de-a lungul carierei de sportiv. Nu intamplator a fost prezent si la aceasta etapa Marcel Butuza, unul dintre sportivii si oamenii care investesc mult in mentinerea si dezvoltarea acestei ramuri sportive,” a declarat pentru Autostiri.ro Simon Arpad, presedintele Clubului Auto Crono.

Clasamentul etapei a IV-a de Endurocross

Clasa A

I.  Dascălu Vladimir – Zen World Extrem Bucuresti

II. Szilvester Marton – Vectra Zărneşti

III. Alex Gârbacea – Vectra Zărneşti

Clasa Veterani

I. Gagyi Peter – Las Vegas Arad

II. Domokos Csaba – Bastya Lăzarea

III. Măluşel Ioan – Vectra Zărneşti

Clasa C

I. Grigoroşcuţă Bogdan – Jitsu Motorsport Zărneşti

II. Kiss Akos – George Racing Ojdula

III. Irifino Alfonso – Vectra Zărneşti

Clasa Quad

I. Tudor Alexandru – Speed Racing Timisoara

II. Jerca Andrei – Transcarpatic Braşov

Clasa ATV

I. Mohora Marc Mihai – Adventure Ride Bucuresti

II. Ţavrea Claudiu – Somoto Bistriţa

III. Atanasiu Şerban – Somoto Bistriţa

Clasa fete

I. Stan Iasmina – Vectra Zărneşti

Clasa juniori

I. Iosif Petru – Vectra Zărneşti

Clasa D

Damian Bogdan – Jitsu Motorsport Zărneşti

Premii speciale: Stan Iasmina – Vectra Zărneşti, Iosif Petru – Vectra Zărneşti si Damian Bogdan – Jitsu Motorsport Zărneşti.

Aceasta etapa a beneficiat de sprijinul Primariei Rasnov, a fost organizata de Clubul Auto Crono in colaborare cu Jitsu Motorsport si s-a desfasurat sub tutela Federatiei Romane de Motociclism

In calendarul celor pasionati de sportul pe doua roti urmeaza pe 14 decembrie 2013 Gala Campionilor. Locul unde se va desfasura va fi comunicat in timp util de Federatia Romana de Motociclism.


Sursa. Comunicat de presa, Dan Strauti.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice