Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Echipele BMW M Customer Racing participă cu modele de curse BMW pe circuite virtuale

Echipele BMW M Customer Racing participă cu modele de curse BMW pe circuite virtuale

Momentele importante din sim racing sunt tot mai multe şi mai dese în acest moment. Week-endul trecut, calendarul a inclus iRacing 24h Nürburgring powered by VCO. Astăzi are loc a treia etapă din seria IMSA iRacing Pro, în timp ce Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO se întoarce sâmbătă a patra cursă. Mai multe echipe BMW M Customer Racing sunt mereu în centrul acţiunii şi au recunoscut semnele vremurilor astfel că şi-au extins activităţile pentru a include lumea virtuală.

Vă prezentăm două echipe care concurează regulat cu maşini de curse BMW virtuale: Walkenhorst Motorsport şi Turner Motorsport.

Timp de mai mulţi ani, Nürburgring-Nordschleife (Germania) a fost cursa de casă pentru Walkenhorst Motorsport. În timp ce echipa din Melle (Germania) s-a bucurat de un mare succes pentru BMW M Motorsport în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) şi în Intercontinental GT Challenge, “Iadul Verde” rămâne un obiectiv care nu a fost încă cucerit. Când a devenit clar că motorsportul real nu va fi posibil în viitorul apropiat, decizia de a intra în lumea sportului virtual a fost una logică pentru directorul echipei, Niclas Königbauer. “În acel moment, când a devenit clar, am aruncat imediat o privire bună în jur şi am analizat ce am putea face în schimb. La urma urmei, toţi suntem înnebuniţi în mod pozitiv după motorsport”, a spus Königbauer. “Ne-am îndrăgostit foarte repede de sim racing pe Nordschleife. Esport a fost de mult în atenţia noastră. Cu toate acestea, din motive de timp, nu a ajuns niciodată în fruntea listei de priorităţi.”

Fără o pregătire majoră sau ajutor profesionist din partea unei echipe de curse sim, Walkenhorst Motorsport a format două echipe într-un interval de timp scurt. Până acum, a înscris două BMW Z4 GT3 în toate cursele din DNLS powered by VCO. Mulţi dintre piloţii obişnuiţi ai Walkenhorst Motorsport îşi ocupă locul la volanul simulatoarelor de curse de acasă: David Pittard (Marea Britanie), Mikkel Jensen (Danemarca) şi Christian Krognes (Norvegia). Sunt susţinuţi de sim racerii Scott şi Sam Michaels (ambii Marea Britanie), dar alocă şi mult timp pentru a ajunge la nivelul sim racerilor de top care concurează săptămânal pe varianta Nordschleife virtuală. “Este incredibil cât timp petrec băieţii pe simulatoare şi câtă muncesc pentru setări”, a spus Königbauer. Pittard a adăugat: “Eram obişnuit să privesc sim racing ca un hobby, dar m-am confruntat cu faptul că eram la mare distanţă de sim racerii adevăraţi atunci când am început să mă implic cu Walkenhorst Motorsport. M-am antrenat din greu în ultimele patru săptămâni şi zilnic am petrecut cel puţin patru-cinci ore pe zi pe simulator.”

Podium deja pentru Walkenhorst Motorsport
Tot efortul de până acum a dat deja rezultate. În ultima cursă DNLS, ambele BMW Z4 GT3 ale Walkenhorst Motorsport au fost în disputa pentru locurile fruntaşe. La final, Pittard, Scott şi Sam Michaels au urcat pe locul al doilea al podiumului. Jensen şi Krognes au fost şi ei printre primele poziţii pentru mare parte din cursă, deşi nu au fost susţinuţi de un sim racer. “În realitate, în echipă avem unii dintre cei mai buni piloţi pe Nordschleife”, a spus Königbauer. “Întrucât simulatoarele sunt acum extrem de apropiate de realitate, am fost încrezător că băieţii noştri vor fi rapizi relativ repede, în ciuda lipsei de experienţă. Nu ne aşteptam să obţinem atât de repede o clasare pe podium.”

La succes a contribuit şi un inginer Walkenhorst Motorsport, al cărui rol principal înaintea cursei este acela de a discuta setările şi strategiile potrivite cu Königbauer şi piloţii. Acesta lucru va fi valabil şi în acest weekend, dar şi pe tot parcursul sezonului din DNLS powered by VCO. Încă nu este sigur dacă acest lucru poate duce la mai multe apariţii în alte competiţii şi cu alte modele BMW. “Obiectivul nostru, atunci când motorsportul real se va relua la un moment dat, este să continuăm să derulăm ceea ce am început acum pe scena sim racingului”, a spus Königbauer. “Analizăm cu mare interes şi alte opţiuni, dar trebuie să ne gândim întotdeauna dacă sunt posibile fără a fi nevoie să abandonăm întregul proiect.”

Turner Motorsport mizează pe BMW M8 GTE virtual
În timp ce Walkenhorst Motorsport se concentrează pe cursele de pe varianta virtuală Nordschleife, Turner Motorsport participă cu BMW M8 GTE la curse digitale din America de Nord. În lumea reală, echipa lui Will Turner concurează cu BMW M6 GT3 în clasa GTD din IMSA WeatherTech SportsCar Championship şi cu BMW M4 GT4 în diferite alte competiţii. Pe scena sim racing, în prezent concurează cu BMW M8 GTE, în culorile clasice – albastru şi galben – ale echipei, în IMSA iRacing Pro Series, etapa a treia urmând a avea loc joi pe circuitul din Mid-Ohio (SUA).

“La Turner Motorsport, am căutat întotdeauna moduri noi de a prezenta pasiunea noastră pentru curse, marca noastră şi partenerii noştri”, a spus Turner. “Prin urmare, Esport era deja în vizorul nostru înainte de a se dezvolta situaţia actuală, deoarece oferă oportunităţi de marketing foarte bune la costuri minime. Monitorizăm piaţa de ani buni şi credem că încă nu a atins un maxim.”

Portofoliul de piloţi al Turner Motorsport îl include pe tânărul Robby Foley (SUA), care pilotează BMW M8 GTE în IMSA iRacing Pro Series şi a atras atenţia cu pole position obţinut în etapa deschidere a sezonului de la Sebring (SUA). “Faptul că îl avea la în cockpit face ca intrarea noastră în sim racing să fie mai uşoară şi mai interesantă”, a spus Turner. “A fost implicat activ în Esport de ani buni şi este un ambasador excelent pentru Turner Motorsport, partenerii noştri şi activităţile BMW Motorsport Esport.”

Foley lucrează împreună cu piloţii oficiali BMW
Următoarea evoluţie a lui Foley în BMW M8 GTE este joi. “Este fantastic să concurezi în condiţii egale cu unii piloţi cunoscuţi şi – cum este cazul piloţilor oficiali BMW Bruno Spengler, Philipp Eng, Jesse Krohn, Nick Catsburg, John Edwards şi Connor De Phillippi – să lucrezi cu aceştia la setări”, a declarat Foley.

Deşi are doar 23 de ani, este un veteran pe scena sim racing în comparaţie cu mulţi alţi piloţi profesionişti. “Am început cu iRacing în 2011, doar pentru distracţie”, a spus Foley. “Am luat sim racingul cu adevărat în serios de aproximativ un an. De atunci, am avut echipament profesional şi acasă. Abordez lucrurile exact la fel ca în cursele reale, în special în situaţia actuală.”

În motorsportul real, Foley lucrează cu Turner Motorsport încă din sezonul 2018. Anul trecut, el a câştigat cursele IMSA de la Mosport (Canada) şi Road Atlanta (SUA) alături de Bill Auberlen (SUA) şi a terminat pe locul al doilea în clasamentul piloţilor GTD. “Colaborarea cu Will Turner şi echipa sa este fantastică”, a spus Foley. “Turner Motorsport este întotdeauna inovatoare şi găseşte noi modalităţi de a se prezenta. Acum puteţi vedea acest lucru în sim racing, unde echipa are deja planuri pentru viitor. Aştept cu nerăbdare tot ceea ce urmează, indiferent că este vorba de motorsport virtual sau real.”

(Visited 20 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice