Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum sa conduci ca sa scoti un consum optim de combustibil ?

Ai obosit sa dai toti banii pe benzina? Daca da, trebuie sa intelegi ca nu trebuie sa faci nimic radical, precum schimbarea masinii cu un model mai mic, pentru a reduce costurile cu combustibilul. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa reduci aceste costuri.

Accelereaza usor. Acceleratiile de tip “G-force” puternice si cel mai adesea inutile, atunci cand nu esti la semafor sau la semnul Stop nu fac decat sa duca la uzura prematura a cauciucurilor si la un consum exagerat de combustibil. Urmeaza exemplul soferilor profesionisti care conduc limuzine luxoase, care sunt mereu cu ochii la uzura masinii si la consumul de combustibilului si nu ii vei vedea ca se transforma in piloti de Formula1 cand conduc.

Condu mai incet. Pe autostrada, condusul cu numai cativa kilometri pe ora mai putin decat limita maxima de viteza va reduce cu mult cantitatea de benzina arsa.

Asigura-te ca anvelopele sunt umflate la presiunea justa. Aceasta poate sa varieze in functie de conditiile locale si de incarcatura, dar umflate incorect vor cauza un consum mai mare de combustibil.

Mentine motorul in cea mai buna forma. Daca nu te pricepi la mecanica, apeleaza la un mecanic. Aceasta poate sa reprezinte o anumita cheltuiala, insa va fi recuperata prin economia de carburant.

Controleaza periodic nivelul din baia de ulei si asigura-te ca este schimbat in concordanta cu instructiunile constructorului. Cu cat lubrifierea este mai buna, iar angrenajele se uzeaza mai putin, cu atat va scadea si consumul tau de carburant.

Anticipeaza opririle pentru a opri incet, fara franari bruste. A te grabi la semafor, pentru ca in ultima clipa sa franezi brusc este o imprudenta care poate cauza, pe langa accidente rutiere si un consum exagerat de carburant.

Incearca sa conduci masina cu o viteza constanta. Accelerarile si franarile succesive nu sunt deloc eficiente. De asemenea, aceastea demonstreaza ca nu reusesti sa controlezi cum trebuie automobilul.

Opreste aerul conditionat acolo unde este posibil. Acest sistem este un mare consumator de energie electrica si de aceea creste consumul de carburant.

Programeaza-ti calatoriile dintr-un punct de vedere pragmatic. Desi pare neverosimil, sunt foarte multi cei care fac foarte multe drumuri doar din cauza ca nu isi administreaza foarte bine activitatile si timpul.

In final, un sfat care este valabil pentru toti: nu folosi masina chiar si pentru a duce gunoiul la 100 de metri distanta. Uneori o plimbare de 5-10 minute pe jos ajuta atat pentru sanatatea corpului nostru, cat si la finantele noastre.

Tot pentru economie, in cazul in care esti nevoit sa inlocuiesti o piesa deteriorata, poti apela la un magazin de piese auto online, unde preturile se vor dovedi mult mai accesibile decat la magazinele auto traditionale.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice