Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum alegi un ulei de motor bun ?

Motoarele moderne sunt adevarate opere de arta, insa rezistenta si eficienta lor in timp depinde in mare masura de alegerea unui ulei de calitate superioara cu respectarea recomandarilor tehnice ale producatorului.

Alegerea unui ulei de motor de calitate

Simplul fapt ca alegi un ulei de motor pe al carui ambalaj sunt mentionate caracteristicile tehnice recomandate de producator nu este suficient. Uneori, calitatea uleiului nu este corespunzatoare, acesta pierzandu-si proprietatile de vascozitate mult mai repede decat trecerea numarului de kilometri recomandati intre schimburi. Alteori, in ambalaj se afla cu totul alt continut.

Pentru a te asigura ca ai cumparat un ulei de calitate, alege marca dorita sau recomandata, dar verifica si distribuitorul. Numele distribuitorului este trecut pe eticheta produsului cumparat. Daca lipseste, trebuie sa iti pui deja un semn de intrebare. Poti cauta usor, pe Internet, numele distribuitorului pentru a te asigura ca este vorba de o companie autorizata. De exemplu, pe site-ul Star Lubricants vei gasi toate informatiile necesare care atesta ca este un distribuitor autorizat al lubrifiantilor Mobil.

Atunci cand faci schimbul de ulei in service, iar uleiul este furnizat de acesta, solicita mereu sa vezi ambalajul uleiului inainte de desfacerea capacului. Este un lucru banal, insa care te asigura ca folosesti produsele pe care le doresti si le platesti, iar pe de alta parte valideaza seriozitatea si buna credinta a service-ului respectiv.

Ce buget trebuie sa aloci uleiului de motor

Evident, pretul este un factor de decizie important, insa alegerea uleiului de motor trebuie privita mai degraba ca o investitie pe termen lung. Cei cativa lei economisiti la un schimb de ulei se pot transforma in reparatii de mii de lei sau intr-o depreciere a masinii in cazul vanzarii. Atunci cand vorbim de produse sigilate si marcate corect, pretul este un indicator bun al calitatii produsului din interiorul ambalajului.

Alegerea unui ulei ieftin mergand pe ideea unui schimb mult mai des decat recomandarile producatorului, nu este o solutie buna. Uleiul isi schimba proprietatIle nu doar in timp ci si in functie de regimul de lucru al motorului sau de temperatura de afara.

Un ulei de calitate, poate oferi o lubrifiere eficienta chiar si la temperaturi foarte scazute in timpul iernii ori la temperauri ridicate in timpul verii. Un ulei de calitate si potrivit din punct de vedere al caracteristicior tehnice asigura o pornire usoara a motorului, mentine temperatura optima de functionare, protejeaza motorul de coroziune si curata depunerile existente. Toate acestea se resimt intr-un consum mai bun al motorului si un numar mai mic de vizite la service.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice