Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cele mai populare dimensiuni de anvelope


Descopera cel mai bun card! Integreaza cadrurile tale ING, BCR, etc in CURVE CARD. Evita comisioanele bancare! Primeste gratuit cardul si 5 Lire cu CURVE Card! Plateste cu cardul tau CURVE la cursul interbancar!! Mai bun ca Revolut!

Anvelopele sunt o componenta esentiala a unui autoturism, starea lor are o influenta majora asupra buna functionare a masinii si performanta oferita.

De aceea este necesar sa investigati atent starea pneurilor inainte de orice drum, pentru a fi siguri ca setul de cauciucuri auto este in stare buna de functionare si pot rula in siguranta. Trebuie sa tineti cont de asemenea de dimensiunea cauciucurilor pe care le aveti montate pe masina.

Multi soferi circula fie cu dimensiuni care nu sunt omologate pentru autoturismul lor de catre R.A.R, riscand astfel amenda, fie cu dimensiuni care nu sunt recomandate pentru acel model de masina de catre producatorul auto.

Este important sa aveti omologata dimensiunea de anvelope cu care rulati de catre R.A.R, altfel riscati sa primiti amenda si sa aveti talonul suspendat pana la omologarea anvelopelor si noilor dimensiuni.

Pe langa aspectul legal, de omologare R.A.R, este important si sa tineti cont de dimensiunile cu care o masina poate rula in siguranta si poate oferi o performanta ridicata raportata la capacitatile motorului.

Dimensiunile pe care un producator le recomanda pentru masina sa difera si in functie de motorizarea ei, modelele mai sportive avand dimensiuni de R18/R19 omologate, iar cele cu capacitate cilindrica redusa, au omologari pana in R17, mai comune fiind R15 si R16.

O practica recomandata este sa va duceti la producatorul masinii si sa cereti o foaie cu toate dimensiunile cu care masina dvs poate circula in regim de siguranta si cu o performanta ridicata si sa mergeti cu aceasta la orice reprezentanta R.A.R si va omologheze toate acele dimensiuni. Astfel, puteti sa circulati in siguranta si sa aveti toata performanta necesara.

Cele mai populare dimensiuni de anvelope auto

Pentru a fi va usura munca, am intreprins un studiu cu cele mai populare dimensiuni de anvelope auto, intreprins pe un esantion de soferi care isi schimba de cel putin 2 ori pe an setul de anvelope, pentru fiecare sezon. Cele mai populare dimensiuni de anvelope auto folosite de soferii romani sunt:

  • anvelope 175 65 r14
  • anvelope 185 65 r15
  • anvelope 195 65 r15
  • anvelope 205 55 r16
  • anvelope 195 70 r15c
  • anvelope 225 70 r15c
  • anvelope 225 45 r17

Prin urmare, tineti cont de aceste dimensiuni cand doriti sa cumparati un set nou de anvelope auto. Este mai mult decat recomandat sa analizati dimensiunile pe care le aveti omologate in cartea masinii si dimensiunile pe care producatorul le recomanda pentru acel tip de autoturism.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice