Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Cel mai rapid Mercedes de pe vremea lui Hitler, a fost restaurat

Cel mai rapid Mercedes de pe vremea lui Hitler, a fost restaurat

Inginerii de la Mercedes au restaurat unul dintre cele mai spectaculoase modele din istoria automobilului. Mercedes-Benz 540 K Streamliner a fost construit in 1938 si prindea viteza de 185 km/h.

“540 K Streamliner reprezinta intruchiparea perfectiunii in cea mai pura forma”, a declarat Michael Bock, seful Mercedes-Benz Classic and CustomerCenter.

Modelul, cu care Hitler s-a mandrit ca fiind una dintre cele mai importante realizari ale Germaniei naziste, a fost restaurat cu migala de expertii gigantului Daimler Benz si va fi expus de pe 17 august la Pebble Beach Concours d’Elégance, relatează GadgetReport.ro

540-k-streamliner540 K Streamliner a fost construit in 1938 in fabricaSindelfingen. A fost gandit special pentru cursa de masini Berlin-Roma. N-a apucat insa sa concureze din cauza ca, intre timp, a inceput razboiul si raliul a fost anulat.

In timpul razboiului, masina a fost folosita de Dunlop pentru a testa noile anvelope, iar din 1945 a fost retrasa in garaje.

La 76 de ani distanta, cei de la Mercedes si-au luat inima-n dinti si au decis sa ignore asocierea modelului cu Hitler. Astfel ca au trecut la restaurarea acestuia cu cat mai multe piese originale.

Sursa: RealitateaCartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice