Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Ce să alegeți între un autoturism cu motor cu aprindere prin scânteie și unul cu motor diesel?

Ce să alegeți între un autoturism cu motor cu aprindere prin scânteie și unul cu motor diesel?

Regula de bază: În cazul în care călătoriţi mult, mai rentabil este un motor diesel, în caz contrar alegeţi un motor cu aprindere prin scânteie – aceasta este opinia specialiștilor. Deşi un motor diesel consumă cu 25 la sută mai puţin carburant, motoarele cu aprindere prin scânteie sunt mai avantajoase din punct de vedere al preţului de achiziţie şi al costurilor de întreţinere.

În funcţie de model, în Germania, un autovehicul echipat cu un motor diesel trebuie să parcurgă peste 15.000 de kilometri pe an pentru a justifica investiţia.

Ambele sisteme de propulsie prezintă propriile avantaje: Pentru a decide între cele două variante de propulsie, un conducător auto trebuie să aibă în vedere mult mai multe decât numărul de kilometri parcurşi anual. „Avantajele celor două sisteme de propulsie pot fi observate la clase diferite de autovehicule.

Un motor modern cu aprindere prin scânteie poate contribui la un 1353consum scăzut pentru autovehiculele de dimensiuni mici, cu preţuri accesibile, în timp ce un motor diesel avansat, aflat în dotarea unui autovehicul break spaţios, poate asigura un consum scăzut şi un nivel ridicat de plăcere la condus“, afirmă Dr. Rolf Bulander, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Avantaje similare pot fi observate şi în alte segmente: în cazul autovehiculelor sport, motoarele moderne cu aprindere prin scânteie impresionează datorită reacţiei imediate, în timp ce motoarele diesel cu un cuplu ridicat impresionează în SUV-urile de mari dimensiuni.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...
watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice