Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Group se concentrează pe următorul reper al mobilităţii electrice!

BMW Group se concentrează pe următorul reper al mobilităţii electrice: “Până la sfârşitul anului 2021, ne propunem să avem un total de un milion de automobile electrificate pe şosele”, a declarat Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA). “Deja suntem în fruntea mobilităţii electrice. Până anul acesta, nici un constructor nu a livrat, către clienţii din Germania, mai multe automobile electrificate decât BMW Group. În Norvegia, trei din fiecare patru automobile BMW Group noi vândute au un tren de rulare electrificat.”

Privind spre următorul deceniu, Zipse se aşteaptă ca mobilitatea electrică să se dezvolte în ritmuri diferite în jurul lumii – din cauza diferenţelor de infrastructură, a profilului de condus al clienţilor şi al cadrului politic. Conform previziunilor BMW Group, cererea clienţilor ar trebui să asigure că peste 50% din înmatriculările de automobile noi în segmentul premium din China vor fi maşini electrice pe baterie (BEV) în 2030. Datele pentru Europa vor fi doar jumătate din acest volum. SUA, a doua cea mai mare piaţă auto din lume, va fi aproximativ la acelaşi nivel ca Europa.

“BMW Group este o companie globală. Vom putea oferi clienţilor noştri toate tehnologiile relevante de propulsie: motoarele noastre convenţionale cu eficienţă de referinţă, trenuri de rulare electrice cu baterii, modele plug-in hybrid şi, în viitor, automobile cu pile de combustie cu hidrogen”, a continuat Zipse. “Acest lucru ne pune într-o poziţie strategică foarte puternică pentru a aborda provocările mobilităţii viitorului şi ale schimbărilor de climă.”

Tehnologia cu pile de combustie cu hidrogen ar putea fi o soluţie reală, în special pentru distanţe lungi. BMW Group se aşteaptă ca cererea pentru această tehnologie să crească în a doua jumătate a deceniului viitor şi va lansa o flotă de teste cu automobile cu pile de combustie în 2022. Compania a prezentat automobilul de dezvoltare BMW i Hydrogen NEXT la ediţia din acest an a IAA.

Zipse a confirmat planul anunţat în iunie de a creşte semnificativ ritmul de extindere a mobilităţii electrice: 25 de modele electrificate, anunţate anterior pentru 2025, vor fi disponibile cu doi ani mai devreme, în 2023. Peste jumătate dintre aceste 25 de modele vor fi complet electrice. Baza pentru aceasta este oferită de arhitecturile flexibile de maşini pentru automobile complet electrice, plug-in hybrid sau cu motoare termice, precum şi de sistem de producţie foarte flexibil. În consecinţă, compania poate reacţiona rapid la cererile pieţei locale.

Mobilitatea electrică poate avea o contribuţie importantă la protejarea climei. BMW Group crede că clienţii vor juca un rol decisiv în acest aspect – pentru că tehnologia poate avea un impact real doar dacă clienţii o doresc şi o utilizează.

“Ne propunem să reducem semnificativ emisiile. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne concentrăm pe domenii unde putem obţine cel mai mare impact. De aceea, ne concentrăm asupra întrebării: ce trenuri de rulare, tehnologii şi servicii vor dori clienţii noştri în viitor? Şi cum putem obţine cel mai rezultat pentru protejarea climei? Un lucru este clar: suntem angajaţi faţă de Acordul de Mediu de la Paris.”

Dezvoltarea durabilă începe pentru BMW Group chiar de la începutul lanţului de valori. Un bun exemplu în acest sens este BMW iX3, care va fi lansat pe piaţă cu a cincea generaţie a sistemului e-drive în 2020: trenul de rulare electric este produs fără pământuri rare, iar cobaltul pentru celulele bateriilor este provenit direct din minele din Australia şi Maroc. În plus, energia electrică necesară pentru producţie este acoperită în cea mai mare parte din surse regenerabile.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice