Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW Seria 1 xDrive – lasant la Predeal


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Noul BMW Seria 1 xDrive – lasant la Predeal

 BMW Seria 1 xDrive

Noul BMW Seria 1 xDrive a fost lansat vineri la Predeal printr-un test extrem. Modelul a servit ca cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori din lume şi apoi s-a întrecut într-o cursă de coborâre pe Pârtia Cocoşul.

O întrecere inedită i-a adus faţă în faţă pe Claudiu David, pilot cu experienţă în Campionatul Mondial de Railuri şi singurul instructor român BMW Driving Experince, şi George Vintilă, în calitate de schior profesionist. Noul BMW Seria 1 120d xDrive, echipat cu roţi speciale de zăpadă, a fost pregătit pentru a-l susţine pe Claudiu David.

Ascensiunea Pârtiei Cocoşul din Predeal, pârtie de dificultate medie, cu două secţiuni cu înclinaţia de peste 30°, a fost prima fază a provocării. Surprinzând audienţa, modelul a ajuns până la cel mai înalt punct al pârtiei, tractând în acelaşi timp doi schiori.

Pe urcare, modelul pilotat de Claudiu David a atins viteze de peste 80 km/h, devenind astfel cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori. Cu siguranţă însă nu a fost cel mai confortabil, „pasagerii”, aceştia trebuind să utilizeze la maxim forţa braţelor pentru a rezista până la capătul călătoriei de 2.250 metri.

„Am fost profund impresionat de potenţialul noului model BMW 120d xDrive! Iniţial ne-am pregătit să-l urcăm tractat cu maşina specială de bătut zăpada, după care sa filmam şi să fotografiem coborârea. Am echipat maşina cu cauciucuri speciale şi, spre surprinderea tuturor, micul BMW Seria 1 a urcat fără probleme toata pârtia. Am oferit chiar servicii de transport speciale pentru că l-am tras pe George Vintilă până în vârful pârtiei. Practic a beneficiat de cel mai puternic transport pe cablu din lume,” a declarat entuziasmat Claudiu David.

BMW Seria 1 este cel mai nou model de la BMW care beneficiază de transmisia integrală inteligentă BMW xDrive. Sistemul, controlat electronic, variază continuu transmisia între cele două punţi, asigurând aderenţa optimă, dar şi stabilitatea maximă în viraje.

Se remarcă prin posibilitatea transferului transmisiei până la 100% de pe o punte pe cealaltă, asigurând astfel, un comportament deosebit de sportiv şi, în acelaşi timp, extrem de sigur. Cu excepţia BMW Z4, toate modelele BMW beneficiază acum de acest sistem. La Seria 1, BMW xDrive este disponibil pentru început pentru BMW 120d şi BMW M135i.


Autor: Ovidiu Vranceanu | Sursa


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice