Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Toyota este cel mai mare producator auto din lume

Toyota este cel mai mare producator auto din lume

Toyota

Constructorul nipon îşi va relua poziţia pe podium în defavoarea GM, în faţa căruia pierduse primul loc anul trecut.

Conform estimărilor, Toyota va încheia 2012 cu 9.7 milioane de autovehicule vândute, o creştere cu 22% faţă de anul 2011, când vânzările au fost puternic afectate de cutremurul devastator din Japonia.

GM, ocupantul locului 2, a reuşit să vândă aproximativ 9.3 milioane de autovehicule, în timp ce ocupantul locului 3, Volkswagen, se va mulţumi cu doar 9 milioane de exemplare comercializate.

Creşterea producătorului japonez va continua în 2013, oficialii mărcii estimând că noile modele ce vor fi introduse, dar şi îmbunătăţirile aduse celor existente vor creşte numărul de autovehicule comercializate până aproape de limita de 10 milioane.

Sursa: Adevarul / Auto





Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice