Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Producatorii auto ar trebui sa inchida 5 fabrici in Europa

Producatorii auto ar cam trebui sa inchida 5 fabrici in Europa

General Motors (GM) va inchide pana in 2017 fabrica din Bochum, Germania, in urma unei decizii luate miercuri, dar marii productori auto ar trebui sa renunte in total la cel putin cinci uzine din Europa pentru a rezolva problema supraofertei, au apreciat analistii intervievati de Bloomberg, conform Mediafax.

Inchiderea fabricii GM din Bochum, prima masura de acest tip luata de grupul american in Germania dupa al doilea Razboi Mondial, va rezolva numai o mica parte din problemele industriei auto europene.

“Ar trebui ca marii producatori auto sa inchida cel putin cate o fabrica, ceea ce ar insemna in total cinci unitati”, a declarat Philippe Houchois, analist la UBS in Paris.

El s-a referit, pe langa General Motors, la Renault, PSA Peugeot Citroen, Fiat si Ford Motor.

Presati politic sa nu reduca numarul de locuri de munca, producatorii europeni au mentinut uzinele neprofitabile, inchizand numai doua in ultimii patru ani, o fabrica GM in Belgia si una a Fiat in Sicilia.

Odata cu scaderea cererii, supracapacitatea de productie din vestul Europei ar putea creste de peste doua ori, la circa 2 milioane de vehicule in 2012, potrivit companiei de analiza a pietei IHS Automotive.

Piata auto europeana se va contracta cu 7% in acest an, a estimat saptamana trecuta Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Anuntul GM de inchidere a fabricii din Bochum reflecta dificultatile cu care se confrunta producatorii auto europeni. Masura va fi aplicata pana in 2017, pentru a se tine cont de un acord privind garantarea locurilor de munca.

“Chiar si GM are nevoie de cinci ani sa inchida o fabrica marginala pentru grup. Timpul necesar scoate in evidenta inca o data ca nu va exista o solutie usoara si rapida la problema supracapacitatii”, a aratat David Arnold, analist la Credit Suisse in Londra.

Actiunile Peugeot au scazut miercuri la un minim al ultimilor 23 de ani din cauza temerilor legate de capacitatea companiei de a opri declinul vanzarilor, pierderile din ultimele trei luni fiind de 40%. Cota de piata a grupului este de 2,7 miliarde de euro.

Titlurile Renault au scazut cu 27%, iar cele ale Fiat cu 26%, in aceeasi perioada. Actiunile Volkswagen, grup neafectat de supracapacitate, au coborat cu 11%.

Directori ai producatorilor auto se vor intalni joi la Madrid pentru a discuta cum sa trateze problema scaderii vanzarilor. In primele patru luni ale acestui an, vanzarile auto din Europa au scazut cu 7,1%, iar pietele din Italia, Franta si Grecia s-au contractat cu peste 18%, potrivit ACEA.

Sursa: Wall Street

(Visited 7 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice