Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Chevrolet Volt, masina anului 2012 are pretul $41000 in Statele Unite

Chevrolet Volt, masina anului 2012

Chevrolet Volt, masina anului 2012 are pretul $41000 in Statele Unite

Numită “Maşina anului 2012”. Volt nu este doar o maşină nouă.

Este prima maşină electrică ce îşi produce propria energie, extinzându-şi astfel autonomia până la 600km.

Volt nu este nici un hibrid şi nici o maşină electrică ce se bazează 100% pe durata de viaţă a bateriei.

Oferă ce e mai bun din ambele perspective: libertatea de a conduce o maşină electrică cu certitudinea că nu vei rămâne în drum.

Volt este o maşină electrică ce oferă ceea ce este mai bun din ambele alternative. Unitatea sa electrică Voltec® furnizează energie maşinii 100% din timp, iar sursa principală de electricitate este bateria high-tech litiu-ion cu lichid de răcire/încălzire.

Ceea ce face ca Volt să fie unic este faptul că atunci când bateria se termină, generatorul pe benzină de 1.4l de înaltă eficienţă se activează instantaneu şi silenţios pentru a furniza energia electrică necesară extinderii autonomiei modelului Volt până la 600km.

La majoritatea maşinilor electrice de pe piaţă trebuie să fii atent la indicatorul ce îţi arată consumul, deoarece odată ce se consumă bateria nu mai poţi merge nicăieri. Şi este posibil să nu fii în apropierea unui punct de reîncărcare atunci când se întâmplă.

Conectează-l la orice priză de curent electric de 230V, lasă-l să se încarce timp de 4 ore1 şi este pregătit pentru a circula 80 de kilometri fără emisii de dioxid de carbon. Dupa aceea, împreună cu Volt, îţi poţi continua călătoria mulţumită generatorului.

Mai mult, abia dacă vei simţi trecerea pe generator. Acest lucru se datorează în parte izolarii fonice foarte bune şi a generatorului silenţios, dar principalul factor este faptul că unitatea electrică Voltec® furnizează energie modelului Volt 100% din timp.

Ceea ce se modifică este sursa de energie ce o pune în funcţiune. Atunci când bateria se consumă, generatorul intră automat în funcţiune – şi un mesaj de notificare apare pe ecranul de instrumente LCD. Ca şi şofer, nu trebuie să faci absolut nimic.

Volt utilizează frânarea regenerativă, ce permite maşinii să recupereze energia în momentul decelerării şi să o transfere în baterie, în acest fel prelungind durata de funcţionare a bateriei şi, implicit autonomia modelului Volt.

Cu toate aceste inovaţii şi tehnologii interesante, nu ai nevoie de abilităţi speciale pentru a conduce Volt – te vei simţi confortabil cu modul său de funcţionare încă de la început.

Sursa: Chevrolet, vezi mai multe detalii

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice