Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Hyundai Santa Fe

Noul Hyundai Santa Fe

Noua generaţie Hyundai Santa Fe a fost prezentată în premieră mondială, în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York.

În forma sa cea mai recentă, popularul SUV din segmentul D, este redesenat atât la interior, cât şi la exterior.Va fi disponibil pentru vânzare la finalul acestei veri.

Mai lung, mai puţin înalt şi mai lat decât predecesorul său, cu acelaşi ampatament de 2700 mm, noul Santa Fe are un design mai masculin, mai agresiv şi cu o personalitate de SUV mai accentuată.

Nota sa personală se datorează plafonului mai puţin înalt, parbrizului mai înclinat, geamurilor laterale spate triunghiulare şi lunetei curbate.

Profilul autovehicului este completat de jantele din aliaj cu finisaj cromat închis la culoare – acum disponibile şi cu diametru de până la 19 inch, pentru prima dată disponibil pe un SUV Hyundai.

Sistemele de propulsie pentru piaţa europeană constau în două variante de motorizare diesel şi una pe benzină, dezvoltând puteri cuprinse între 150 şi 200 CP. Fiecare motor combină excelent puterea şi eficienţa îmbunătăţită, având cele mai mici valori ale emisiilor din segment.

Motorul diesel “R” VGT de 2 litri furnizează 150 CP şi 382 Nm, cu emisii de doar 155 g/km, respectând astfel norma de poluare Euro 6. Celălalt propulsor diesel, de 2.2 litri a fost îmbunătăţit pentru eficienţa şi mai ridicată, devenind cel mai “curat” motor diesel din segment, cu emisii de CO2 de numai 145 g/km. Pentru aceste propulsoare vor fi disponibile atât transmisii manuale în şase trepte, cât şi transmisii automate.

Tractiunea integrala este controlata automat si adaptabila la conditiile de drum, fluxul de putere fiind distribuit intre puntea fata si puntea spate in functie de necesitati. Suspensia spate auto-reglabila pastreaza rafinamentul deplasarii si confortul, indiferent de gradul de incarcare al automobilului.

Hyundai a acordat o atentie deosebita caracteristicilor specific europene pentru noul sau model SUV. Astfel, atat sistemele de directie, suspensie si franare, cat si cele de asistenta la viteza ridicata sau tractare au fost adaptate pentru specificul european.

Sursa: Adevarul Online

(Visited 13 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice