Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Reguli noi pentru service-urile auto romanesti

Reguli noi pentru service-urile auto romanesti

Firmele de reparaţii auto ar putea fi obligate să permită clienţilor să asiste la execuţia lucrărilor efectuate, potrivit unui proiect de lege care va fi dezbătut săptămâna viitoare de Parlament.

Potrivit proiectului, unităţile service vor fi obligate fie să instaleze dispozitive audio-video, fie să permită clienţilor să asiste direct la lucrările de reparaţii.

În cazul în care service-urile nu permit asistarea lucrărilor de către client, acesta are posibilitatea să nu plătească.

Însă acesta nu poate să-şi ridice maşina până nu se ajunge la o înţelegere, rezolvată chiar şi în justiţie.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Dezmembrare Auto şi Reparaţii nu prea sunt încântaţi de proiect, motivând că instalarea unor dispozitive audio-video în cadrul service-urilor reprezentă un efort financiar prea mare


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice