Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Masinile albastre si argintii sunt preferate de catre romani

Românii preferă maşinile albastre şi argintii

30% dintre români aleg culoarea argintie când cumpără o maşină, 21,9% dintre conaţionalii noştri preferă autoturismele albastre, iar 0,6% pe cele portocalii, potrivit unui sondaj realizat de compania Ford pe piaţa europeană.

Fiecare stat are preferinţele lui. Dacă unele ţări sunt previzibile în alegerea culorii maşinii, cum ar fi Italia şi Franţa, unde predominant este cremul, făcând corelaţia cu faimoasele culturi de cafea, toată lumea se întreabă de ce cehii aleg de cele mai mlte ori maşinile albastre afirma Adevarul, in sectiunea Auto.

“Alegerea culorii maşinii tale este ceva personal şi te autodefineşte. Dacă te uiţi mai atent, vei vedea că moda, gusturile şi cultura de pe pieţele europene au un impact major în alegerea culorii unei maşini.

Este important să ştim acest detaliu pentru a identifica trendurile şi a introduce maşinile având culorile dorite de clienţi la momentul potrivit”, a declarat directorul de design de la Ford Europa, Julie Francis.

Moda culorilor se schimbă de la an la an. “De exemplu, de curând a revenit moda maroului, fiind perceput ca o culoare de epocă. Culoarea aceasta este aleasă mai ales de scandinavi. Germanii preferă maşinile negre sau închise la culoare. Roşul nu mai este atât de popular, deşi în anii trecuţi era foarte cerut pe pieţe.

Acum, albul este în ascensiune. Griul, albastrul şi negrul au rămas la mare căutare deoarece se asortează cu orice îmbrăcăminte purtată de bărbaţi şi de femei “, a mai adăugat Julie Francis.

Iar patriotismul nu mai merge atât de departe în zilele noastre. Cele mai bune exemple ni le dau olandezii, care preferă cremul în locul portocaliului, şi irlandezii care aleg maşinile argintii.

(Visited 7 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice