Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum sa te feresti de hotii de masini ?

Motode prin care se fura masinile in Romania si cum sa te feresti de hotii de masini ?

Hoţii se specializează tot mai mult. Acum reuşesc să fure din maşină fără să mai fie nevoie să forţeze portierele sau să spargă geamurile.

Din analizele efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că reţelele de hoţi de maşini sunt împărţite în două categorii: cele specializate în furtul autoturismelor de lux (Bentley, Chrysler, Mercedes etc.) şi cele specializate pe furtul autovehiculelor de categorie mijlocie (Fiat, Opel, Seat).

Schema este destul de simplă şi nu foarte riscantă pentru hoţi, drept pentru care începe să ia amploare.

Hotul stă strategic în parcare şi aşteaptă să vină o maşină să parcheze. Are un dispozitiv care emite un semnal ( frecvenţă) ce bruiaza tecomanda ta, şi, practic, atunci când ieşi din maşină şi vrei să o închizi, chiar daca tu apeşi butonul de închidere, semnalul este bruiat, iar portierele rămân descuiate. Pe urmă, hoţul doar aşteaptă să pleci de lângă masina şi în cateva secunde te lasă fără tot ce poate fi luat din ea.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să fie foarte atenţi atunci când îşi aleg sistemul centralizat de închidere a uşilor. „Le recomandăm să opteze pentru un sistem performant, chiar dacă este mai scump, care poate contracara astfel de dispozitive de bruiaj.

Sunt mulţi şoferi care aleg sisteme ieftine şi care nu au nicio garanţie că nu pot fi bruiate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Ca sa te feresti de astfel de surprize neplacute nu poţi decât să verifici portierele chiar dupa ce ai apasat butonul telecomenzii. Verifică-ţi maşina dupa ce ai închis-o!

Multe dintre furturile de autoturisme sunt executate la comandă. De multe ori la comanda proprietarului. Astfel, la ordinul proprietarului maşina este transportată în altă ţară, „spălată” prin vânzări succesive şi ulterior declarată furată de către proprietar, pentru ca acesta să încaseze asigurarea. De aceea este recomandat sa nu lasati actele masinii si documente importante in autoturism.

O altă metodă de furt, tot la comandă, este cea în care se urmăreşte fraudarea firmelor care închiriază maşini. În astfel de cazuri se racolează o persoană fără posibilităţi materiale care contra unei sume de bani modice acceptă să deschidă pe numele său un cont într-o bancă şi implicit să obţină un card de credit, document în baza căruia persoana închiriază de la firmele de profil, autoturismul

Portiuni din text au ca sursa: Adevarul

(Visited 2 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice