Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pretul carburantilor a fost majorat de grupul OMV Petrom


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

OMV Petrom a majorat marţi preţul carburanţilor cu 9 bani/litru.

Grupul de companii OMV – Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu 9 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Este pentru a doua oară în ultima săptămână când OMV Petrom recurge la o asemenea decizie, celalalte companii care vând carburanţi majorând şi ele săptămâna trecută preţul combustibililor.

Litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,16 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,54 lei/litru, sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,30 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,96 lei/litru.

Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,29 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,31 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5,15 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,63 lei.

Analiştii economici sunt de părere că majorarea galopantă a preţurilor la carburanţi poate duce România din nou în recesiune, calificând avantajul naţional de a avea rezerve proprii ca fiind aproape nul.

Benzina şi motorina comercializate în România au atins maxime istorice, unele sortimente de carburanţi apropiindu-se vertiginos de pragul de 6 lei pe litru, după ce de la începutul anului au fost aplicate mai multe creşteri de preţuri, scrie Ziarul Financiar si Realitatea TV.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice