Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Audi Q5 Quattro versiunea hibrida

Noul Q5, puternic ca un V6, cu consumul de combustibil cat un motor TDI in patru cilindri – Audi Q5 quattro hibrid, este programat pentru a ajunge la dealerii din Romania la sfarsitul anului. Audi Q5 este primul model hibrid produs de Audi.

In timpul procesului de dezvoltare, Audi s-a concentrat in mare parte pe motorizarile electrice. Audi Q5 Cel mai sportiv SUV hibrid de pe piaţa.

Performanţă
Motorul 2.0 TFSI si motorul electric de hibrid Audi Q5 sunt montate unul pe altul ca un sistem hibrid paralel – un concept în linie dreapta cu o eficienţă impresionanta. Impreună, au un sistem de ieşire de 180 kW (245 CP) şi un cuplu de 480 Nm (354.03 lb-ft).

Sprinturile Audi Q5 hibrid 0 la 100 km / h sunt calculate la 7,1 secunde, iar sprintul intermediar 80-120 km / h (49.71 – 74.56 mph) este realizat in treapta a cincea in 5,9 secunde.

In ciclul normal, quattro Audi Q5 hibrid consuma 6,9 litri de carburant la 100 km – care corespunde unui nivel de emisii de CO2 de 159 g pe km (257.50 g / km). Rezervorul de 75 de litri (galoane 19.81-SUA), rezervor comparabil cu cel a unui TDI.

Trenul de rulare
Motorul 2.0 TFSI quattro hibrid Audi Q5 are o cilindree de 1984 cc. – producţia sa este de 155 kW (211 CP), cu un cuplu maxim de 350 Nm (258.15 lb-ft), disponibil permanent intre 1.500 si 4.200 rpm. Unitatea cu patru cilindri combina injectia directa de benzina, si cu turbocompresor.

Motorul 2.0 TFSI a fost imbunatatit, in unele privinte pentru a fi utilizat în hibridul Audi Q5.

Un tiptronic modificat în mare măsură cu opt trepte serveste ca transmitere a puterii, fără ajutorul unui convertor de cuplu. Locul său este luat de motorul electric în formă de disc, combinat cu un ambreiaj multi-disc, care cupleaza si decupleaza motorul electric si TFSI.

Când 2.0 TFSI este dezactivată, o pompă electrica mentine presiunea uleiului în sistemul hidraulic pentru a proteja convenabil functia start-stop.

Moduri de operare
Audi Q5 quattro hibrid poate fi condus în cinci moduri de operare. Conducerea vehiculelor cu motor cu ardere, cu actionare electrica sau în modul hibrid este posibila la dorinta soferului. Acesta poate fi condus până la 100 km / h (62.14 mph) in cadrul energiei electrice – cu aproape fara emisii de zgomot. La o viteza constanta de 60 km / h (37.28 mph), are o gamă de 3 km – suficient pentru multe zone rezidentiale / oras sau de autostrada.

Conducatorul auto poate schimba intre cele trei programe cu ajutorul unui buton de pe consola centrala a bordrului sau maneta selectorului. Harta caracteristica EV acorda prioritate la unitatea electrică in oraş, modul D controlează atat motoare pentru consum optim, şi modul de S, proiectat pentru un stil de conducere sportiv.

Daca soferul accelereaza rapid, motorul cu combustie preia si ofera tractiune. In accelerare rapida, sau “stimulare”, motorul electric functioneaza impreuna cu TFSI; mearge la viteza maxima in modul de S (Condus Sportiv). In astfel de cazuri, unitatea hibrid furnizeaza puterea de propulsie al unui motor mare aspirat, dar cu o eficientă mult mai mare!

Exteriorul Audi Q5
Efecte vizuale subtile sunt adaugate la exterior – sunt o caracteristică importanta de design si poarta semnatura quattro Audi Q5 hibrid. Trapa din spate, aripile si pragurile usilor din aluminiu poarta ecusoane hibride. Grila radiator este pictata un negru lucios, si tevile de esapament sunt bordurate in crom.

Interior
Sistemul de control al climei in hibrid Audi Q5 este adaptat la cerinţele de conducere electric. O unitate de inaltă tensiune a fost utilizat pentru compresor. Acesta functioneaza la cerere, ceea ce o face extrem de eficienta. Un incălzitor electric auxiliar asigura ca masina se incalzeste rapid.

O caracteristică noua este de conectivitate la Internet prin intermediul online optional prin Bluetooth. Un model UMTS se conectează la serviciile speciale de la Google si Web, care permite masinii sa prelui cele mai recente stiri si informatii meteo-auto.

Sursa: Audi USA

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice