Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Maşinile diesel şi pe benzină interzise în oraşele europene până în 2050


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Maşinile diesel şi pe benzină interzise în oraşele europene până în 2050

Comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeană Siim Kallas propune interzicerea circulaţiei autovehiculelor care folosesc benzină şi motorină în centrele marilor oraşe europene până în anul 2050, informează autocar.

Prin această iniţiativă Comisia Europeană speră să reducă dependenţa de petrol a Europei cu 60%.

Propunerea inaintată de comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeană Siim Kallas luni urmăreşte şi înlocuirea transportului ritier cu cel pe calea ferată pe distanţe care sunt mai mari de 305 kilometri, potrivit autocar.co.uk.

“Impresia larg răspândită este că reducerea emisiilor de dioxid de carbon nu poate veni decât cu o reducere a mobilităţii populaţiei. Lucru total greşit” a spus comisarul european Siim Kallas.

De asemenea, Comisia Europeană vrea ca la finalul următoarelor patru decenii, jumătate din parcul auto al Europei să fie format din maşini cu zero emisii de CO2.

Există planuri şi pentru crearea unei reţele de transport europene integrate (Single European Transport Area) care să lege toate aeroporturile de principalele linii feroviare atât pentru transportul de persoane cât ţi pentru cel de marfă.

Sursa: Adevarul


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice