Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cat de des se verifica joja ulei motor ?

Cat de des se verifica joja pentru uleiul de motor ?

Pentru ca nivelul uleiului sa ramana mereu constant si ca motorul masinii sa functioneze in parametrii corecti, fara a se evita scurgerile de ulei, consumul de ulei sau alte probleme de gen, uleiul trebuie se se verifice des si in cazul in care nivelul uleiului este mai scazut, trebuie completat cu acelasi tip de ulei.

Detalii despre schimbul de ulei si tipuri de uleiuri cititi in linkul inclus in fraza aceasta. Ideal, nivelul uleiului trebuie sa fie, in acord cu inscrisurile jojei intre jumatate si trei sferturi din indicatorul jojei.

In cazul in care uleiul nu este sub acestea nu este recomandata circularea autovehicului. Daca nivelul de ulei este scazut, apar frecari, uzuri ale motorului.

Pe timpul verii, uleiul se verifica de doua ori pe luna, iar pe timpul iernii este recomandata verificarea acestuia in fiecare saptamana. Pe timpul iernii consumul de ulei este mai mare datorita conditiilor si temperaturilor de afara.

Daca observati un nivel mai mare de ulei decat cel estimat ca pus, efectuati o revizie tehnica periodica intr-un service autorizat ce fel de scurgeri au loc in baia de ulei.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice