Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Raport vanzari auto


Descopera cel mai bun card! Integreaza cadrurile tale ING, BCR, etc in CURVE CARD. Evita comisioanele bancare! Primeste gratuit cardul si 5 Lire cu CURVE Card! Plateste cu cardul tau CURVE la cursul interbancar!! Mai bun ca Revolut!

În 2010, aproape una din două maşini a fost vândută de un dealer auto din Capitală, potrivit statisticilor APIA. În acest timp, în cele ce erau odată cele mai active judeţe din ţară – Braşovul, Timişul şi Clujul -, s-au vândut de zece ori mai puţine, anunţă „Ziarul Financiar”.

Bucureştiul, jumătate din piaţa auto. În 2010, în judeţul Braşov, la o populaţie de 597.758 locuitori, s-au vândut 4.303 de maşini. Tot anul trecut, în Bucureşti, la o populaţie de 1.926.334, s-au vândut 42.514 de maşini.

Practic, Bucurestiul reprezinta aproape jumatate din piata auto la nivel national, indiferent de perioada economica, de crestere sau de scadere: un singur dealer din capitală poate vinde într-un sector cât un altul într-un întreg judeţ. Acesta este motivul pentru care şi dealerii din provincie au pus ochii inclusiv pe clienţii din Bucureşti.

Piaţă în scădere. Cu toate acestea, anul trecut – potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) -, piaţa din Bucureşti şi Ilfov a scăzut cu 25%, faţă de media de 18% la nivelul întregii ţări.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice